Тренер Радника Велибор Ђурић није задовољан и поред побједе

Дарко Пашагић
Тренер Радника Велибор Ђурић није задовољан и поред побједе

МЕДУЛИН - Иако су у другом сусрету у групи на традиционалном турниру “Медулин Куп 2022” савладали српску екипу Прва Искра Барич са 4:2 шеф стручног штаба Радника Велибор Ђурић није био задовољан.

Бијељинци су два пута стизали предност ривала из околине Обреновца, а голове за семберског премијерлигаша постигли су новајлија у редовима “плавих” Владан Јездић у 30, Бојан Батар у 75, Ђорђе Пантелић у 85. и Анес Вазда у 88. минуту.

- Незадовољан сам приступом игри поготово у првом полувремену, које је било далеко од оног што тражим. Други дио сусрета био је мало бољи, поготово посљедњих 15 минута када смо успјели да искористимо неспремност противника и преокренемо резултат - нагласио је Ђурић.

Иако су у првом сусрету одиграли неријешено против хрватског друголигаша Јаруна стратег Бијељинаца много је задовољнији тим наступом.

- Одиграли смо далеко квалитетније, а у том сусрету имао сам и могућност да пружим прилику већем броју фудбалера. У тој утакмици сви су били на нивоу далеко већем него у дуелу против Прве Искре Барич. Зато морамо што прије да видимо шта није било добро, јер морамо бити потпуно спремни за наставак сезоне у којем би нам прве три утакмице могле бити можда и одлучујуће - наставио је Ђурић.

Нагласио је да има проблема с повријеђеним и прехлађеним играчима, тако да готово није имао прилику да одради тренинг у комплетном саставу.

- Новајлија Садик Шкријељ вуче повреду још од прве пријатељске утакмице коју смо одиграли са Лозницом 26. јануара и тек данас ће почети да тренира. Јован Благојевић има проблема с петом и зато је играо само 30 посљедњих минута против Јаруна. Никола Попара због лакше повреде није тренирао три, четири дана, док је капитен Иван Шуберт прехлађен, али би требало да сутра почне с тренинзима - рекао је Ђурић.

Похвалио је сјајне услове у Медулину.

- Стварно имамо врхунске услове, од терена за тренирање, теретана, па све до љубазног особља у хотелу. Уз све то и временске прилике нам иду наруку, тако да вјерујем да ћемо ове преостале дане максимално искористити - додао је Ђурић.

Меч за пласман

Фудбалери Радника у два меча у групи освојили су четири бода и сигурно је да ће заузети једно од прва два мјеста. Међутим, о коначном пласману одлучиће дуел Јаруна и Прве Искре Барич, који је на програму сутра од 11 часова. Уколико Бијељинци буду други у групи меч за треће мјесто на “Медулин Купу 2022” играће у суботу од 11 часова против другопласиране екипе из друге групе у којој су Рудар Приједор, Слобода Тузла и Карловац 1919. Уколико буду најбољи у својој групи наступиће у финалном дуелу, који је заказан за недјељу од 15 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана