Тренер Партизана Александар Станојевић има јасан циљ у Прагу: Реми би био по мјери

Г.С.
Тренер Партизана Александар Станојевић има јасан циљ у Прагу: Реми би био по мјери

ПРАГ - Тренер Партизана Александар Станојевић са јасним циљем гледа ка двомечу са Спартом и сматра да је сваки резултат који његова екипа може да преокрене или сачува у Београду позитиван.

“Црно-бели” ће вечерас од 21 час у Прагу играти против Чеха, а реванш ће бити одигран за седам дана у Хумској.

- Сваки резултат који даје могућност да играте у Београду и прођете даље јесте за мене позитиван. Све што је могуће надокнадити у Београду, преокренути или сачувати је позитивно. У овом моменту потписао бих реми - рекао је Станојевић.

Нагласио је да је већ овим пласманом Партизан направио много.

- Сви смо задовољни због пролећа у Европи. Имамо ситуацију да покушамо прескочити бар још једну рунду. Идемо мотивисани и задовољни што смо ипак направили неки успех на мећународној сцени - наставио је Станојевић.

Током припрема истицао је да је приоритет освајање домаће титуле послије четири године, међутим клуб из Хумске ни на међународну сцену не излази с бијелом заставом.

- Када дође утакмица било која, па чак и пријатељска, не размишљате о следећем кораку већ само о том дуелу. Титула нам је приоритет, увек је и била, али било би неозбиљно да кажемо да нам није битно што играмо пролеће у Европи, двомеч на међународној сцени који је добар за клуб и афирмацију. Улазимо максимално мотивисани и с најјачим снагама - рекао је Станојевић.

Упркос повреди на прољећној премијери против Радничког у Нишу голман Александар Поповић стигао је да се опорави, а Станојевић у Прагу неће рачунати само на Данила Пантића и Љубомира Фејсу.

- Поповић је добро и биће међу стативама. Фејса и Пантић су остали у Београду, а сви други играчи су спремни и конкуришу за састав - додао је Станојевић, који је на пут у Чешку повео 23 фудбалера.

Меч између Спарте и Партизана судиће Швеђанин Андреас Екберг, који је дуго на међународној сцени и у чијем раду до сада није било мрље, бар не неке о којој се причало на сав глас. Арбитар из Малмеа је, штавише, био таличан једином српском клубу којем је судио до сада. Он је водио меч између Сампдорије и Војводине у Ђенови у квалификацијама за Лигу Европе 2015. године који су “Лале” добиле са сензационалних 4:0.

Крстајић у Ајндховену

Српски тренер Младен Крстајић, који сједи на клупи Макабија из Тел Авива у првој утакмици баража за осмину финала Лиге конференције гостоваће у Ајндховену, гдје ће од 18.45 часова његови изабраници играти против ПСВ-а. Осим овог и дуела у Прагу снаге ће одмјерити: Фенербахче - Славија Праг, Мидтјиланд - ПАОК, Рапид Беч - Витезе (18.45 часова), Селтик - Бодо Глимт, Лестер - Рандерс, Олимпик Марсељ - Карабаг (21).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана