Тренер Леотара Дарко Таврић задовољан побједом против Босне: Немамо притисак, за сада све иде како треба

Душан Репија
Тренер Леотара Дарко Таврић задовољан побједом против Босне: Немамо притисак, за сада све иде како треба

ТРЕБИЊЕ - Тренер Леотара Дарко Таврић презадовољан је издањем своје екипе против Босне у Сарајеву (25:20), признајући да није очекивао овако комотан тријумф свог тима.

Требињци су од првог до посљедњег минута држали конце игре у својим рукама и на крају рутински савладали “студенте”, али млади стручњак каже да на терену није било баш тако лако како резултат показује.

- Очекивао сам много тежу утакмицу, јер Босна у наставку игра много боље него у првом делу. Био им је ово први меч на домаћем терену и није било баш тако лако. Утрошили смо доста енергије и снаге да бисмо показали да нисмо случајно ту где јесмо - рекао је Таврић.

Његов тим одиграо је добру партију као колектив, сви играчи дали су велики допринос, а Ајдин Смајилбеговић и Владимир Томић постигли су по пет голова те поново одвели Леотар на трећу позицију. Управо она доноси излазак на европску сцену.

- На почетку су нам амбиције биле средина табеле, сада су се ствари мало промениле и рекао сам да би све испод петог места био неуспех за који бих ја преузео одговорност. Ипак, немамо никакав притисак, једини задатак нам је да из тренинга у тренинг дамо све од себе и да напредујемо. Видећемо где ће нас то довести на крају, за сада иде како треба - нагласио је Таврић.

Након одласка Ивице Обрвана са клупе репрезентације БиХ није мали број оних који мисле да је управо стручњак из Србије право рјешење.

- Не бих томе давао придавао важност, ипак су то гласине са друштвених мрежа. БиХ има селектора Тонија Чолину, а ја сам са друге стране део стручног штаба репрезентације Србије. Кека нас врло изазован период, две утакмице са Чешком које су увертира за бараж са Словенијом, у којем не смемо оманути, јер ако се то деси, нема нас на Светском првенству, а самим тим ни на Олимпијским играма, што значи да бисмо промашили још један циклус. У наредних седам дана морамо да радимо на детаљима да бисмо што спремнији дочекали април и одлучујући двомеч - рекао је Таврић.

Слобода је у дербију кола декласирала Извиђач и примакла се Борцу на пет добова уз меч више.

Резултати 18. кола: Криваја - Искра 37:29, Босна (С) - Леотар 20:25, Слога (Д) - Слога (ГВ) 33:26, Градачац - Вогошћа 22:23, Слобода - Извиђач 30:21, Коњух - Босна (В) 30:28, Грачаница - Маглај 23:22. Слободан је био Борац. Пласман: Борац (-1) 29, Слобода 24, Леотар (-1) 21, Вогошћа 20, Извиђач 19, Криваја 18, Грачаница 17, Коњух 17, Слога (Д) 15, Градачац 13, Искра (-1) 13, Босна (В) 13, Маглај 13, Слога (ГВ) 11, Босна(С) 9.

Сјајни Тулендић

Рукометаши добојске Слоге уписали су врло важну побједу против имењакиње и Горњег Вакуфа, а најбољу партију у сезони одиграо је Бојан Тулендић. Он је постигао 11 голова, а седам пута прецизан је био Богдан Пештић. Сјајан међу стативама био је ветеран Пеђа Дејановић. Слога је овим тријумфом кренула ка средини табеле, иако ће борба за опстанак бити врло занимљива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана