Тренер Крупе Владимир Илић 14 дана провео у Астерасу: Искуство за сва времена

Дарко Пашагић
Тренер Крупе Владимир Илић 14 дана провео у Астерасу: Искуство за сва времена

БАЊАЛУКА - Млади тренер Крупе Владимир Илић, који је 14 дана боравио у суперлигашу Астерасу препун је утисака и нагласио је да је боравак у Грчкој за њега искуство за сва времена и сигурно ће му много значити у наставку каријере.

 

Вратио се пун нових фудбалских визија, са жељом да дио тог искуства пренесе и на наше терене.

- Било је ово феноменално искуство за мене. Право је уживање боравити двије седмице у клубу какав је грчки прволигаш и наравно са стручним штабом који је организован на врхунском нивоу - нагласио је Илић.

Истакао је да је вријеме искористио на најбољи могући начин.

- Присуствовао сам сваком тренингу, одгледао двије првенствене утакмице Астераса против АЕК-а и Панатинаикоса. Вјерујем да ћу неке ствари које сам примијетио пренијети на наш рад у Крупи - наставио је млади стручњак, који за сада посједује УЕФА А лиценцу, а циљ му је да што прије постане власник и УЕФА ПРО лиценце.

Препун је хвале за грчки клуб.

- Оно о чему константно причамо јесу услови, тренинг камп и сав пратећи садржај који иде уз то, а то сваки имало озбиљнији клуб у Грчкој има. Оно што бих такође да истакнем јесте посвећеност стручног штаба на челу са Миланом Раставцем. Ти људи су у фудбалу 24 сата и зато не требају да чуде добри резултати које биљеже посљедњих година - рекао је Илић.

По његовим ријечима, квалитет фудбала у Грчкој је далеко већи од овдашњег.

- Суперлига је доста јача од наше Премијер лиге, али сигуран сам да постоји одређен број играча који би могао и тамо наступати. Мислим да сви заједно морамо више цијенити себе и своје такмичење, јер ако ми не будемо то радили, онда то не требамо очекивати ни од неког другог - истакао је Илић.

Зимска пауза већ увелико тече, али је познат план припрема јесењег шампиона Републике Српске.

- Прије свега у плану је довођење неколико играча, али је још рано калкулисати именима. Прозивка ће бити обављена 17. јануара, а планирано је да одиграмо осам контролних утакмица. Два меча ће бити прије одласка у Међугорје, гдје ћемо боравити 14 дана. У Херцеговини ћемо одиграти четири сусрета и то против Зрињског, Посушја, ГОШК-а и Чапљине. По повратку у Крупу на Врбасу планиране су још двије утакмице и то ће бити сасвим довољно да спремно дочекамо други дио сезоне - додао је Илић.

Раставац

Владимир Илић у Грчку је отишао захваљујући Миодрагу Морачи, који је у Крупи радио као савјетник.

- Као што је познато тренер Астераса је Србин Милан Раставац, који је некадашњем тренеру Крупе Зорану Марићу био помоћни тренер. Контакт је успостављен преко Мораче. Свима њима се од срца захваљујем, а највише феноменалном тренеру и још бољем човјеку Раставцу за све савјете како животне тако и оне фудбалске у претходних 14 дана - нагласио је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана