Тренер јесењег шампиона Крупе Владимир Илић: Прољеће никад неизвјесније

Дарко Пашагић
Тренер јесењег шампиона Крупе Владимир Илић: Прољеће никад неизвјесније

БАЊАЛУКА - Шеф стручног штаба Крупе Владимир Илић опрезан је пред наставак сезоне и сматра да ће ово прољеће бити једно од најнеизвјеснијих откако се игра Прва лига Републике Српске.

По његовим ријечима уз Крупу, која је јесењи шампион, још је неколико претендената на титулу, а као најозбиљније ривале својим изабраницима види фудбалере добојске Слоге и новоградске Слободе, који су први дио сезоне завршили на другој, односно трећој позицији.

- У ранијим првенствима Српске шампион се могао наслутити већ послије првог дијела сезоне, јер је лидер већ тада знао да направи велику бодовну предност, али сада је ситуација другачија и сигурно је да ће бити неизвјесно, можда чак и до посљедњег кола - нагласио је Илић.

У односу на јесен прволигаш из кањона Тијесно јачи је за четворицу фудбалера Бранка Росића, Срђана Мрзића, Огњена Крнету и Димитрија Тврдишића.

- Иако смо на првој позицији, није нам императив пласман у Премијер лигу. Подмладили смо екипу, стварамо залог за будућност, а шта ће нам донијети прољеће остаје да се види. С друге стране Добојлије су у своје редове довеле неколико искусних појединаца, а Новограђани неколико иностраних фудбалера и сигурно је да су уз нас једини прави кандидати за прво мјесто - наставио је Илић.

Крупа је у припремном периоду одиграла седам утакмица уз биланс од четири побједе, једног ремија и два пораза.

- Презадовољни смо урађеним у припремном периоду, поготово оним дијелом који смо одрадили у Међугорју, гдје смо одиграли четири утакмице. Тамо смо прво поражени од Зрињског (0:3), а потом смо забиљежили три побједе. Савладали смо Чапљину са 2:1, Посушје са 4:0 и ГОШК са 2:0 и показали да можемо добро са федералним прволигашима, па чак и са премијерлигашима.

У првом прољећном колу Крупа ће у суботу угостити Борац, који се налази међу екипама из доњег дијела табеле и којима предстоји борба за опстанак.

- Прве утакмице су увијек најтеже, али вјерујем уз добар приступ да не би требало да имамо проблема. Наравно, неће бити лако јер је ривал свјестан ситуације у којој се налази, али очекујем побједу.

Афирмација

Потпредсједник Крупе Драгомир Илић је истакао да је оријентација клуба и овог прољећа афирмација младих фудбалера.

- И играчи које смо зимус довели као појачања нису старији од 23 године, а првом тиму прикључено је неколико најквалитетнијих играча из омладинских селекција. Иако смо јесен завршили на првом мјесту, не желимо овим младићима стварати притисак да морају бити први. Оно што је сигурно у сваку утакмицу ћемо ући са жељом да побиједимо - нагласио је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана