Тренер Игокее Драган Бајић не губи наду након пораза од Галатасараја: Нема предаје, двије побједе нас воде даље

Дејан Марић
Тренер Игокее Драган Бајић не губи наду након пораза од Галатасараја: Нема предаје, двије побједе нас воде даље

ИСТАНБУЛ - Тренер кошаркаша Игокее Драган Бајић честитао је Галатасарају на тријумфу (82:74) у четвртом колу Лиге шампиона, те поручио да се његов тим неће тек тако одрећи пласмана у наредну рунду, упркос трећем поразу.

“Игоси” су нову кампању почели сјајно, рутинским тријумфом над ПАОК-ом, а потом везали три неуспјеха у утакмицама у којима су практично до самог краја били у игри.

Сличан сценарио виђен је и у Истанбулу, гдје је састав из Лакташа био равноправан противник у највећем дијелу сусрета. Штавише, на шест и по минута прије краја водио је са 66:65, а потом стао. Домаћин је далекометном паљбом и неким лаким поенима успио да се “одлијепи” и потом мирно приведе меч крају за трећу побједу и трон групе Е.

- Нама је ово било друго везано гостовање у Лиги шампиона, претходно смо играли на страни и у АБА лиги и можда је и то узрок пада концентрације у финишу. Галатасарају честитам на побједи, а ми се нећемо предати. Пред нама су још двије утакмице, обје ћемо покушати да добијемо и на тај начин прођемо даље - оптимиста је Бајић, који је домаћину захвалио на гостопримству и пожелио му срећу у наставку сезоне.

Игокеа има учинак 1-3 и са два тријумфа би сигурно прошла даље, јер другопласирани и трећепласирани састави иду у шеснаестину финала, а лидери у осмину финала. Да би наставили европску авантуру, Бајићеви ученици морају да поправе неке ствари. Тренер зна и које:

- Не смијемо противницима да дозвољавамо лаке поене из транзиције. То смо чинили против Галатасараја, иако смо знали да морамо успорити ривала. Била је то добра утакмица, борбена с обје стране, лијепа за гледање, а одлучили су је детаљи и неки тешки погођени шутеви ривала - јасан је Бајић.

“Игосе” је у Истанбулу са 17 поена предводио Маркел Старкс, који је поручио да је његов тим дао све од себе против офанзивно врло квалитетног противника.

- Они су много талентован тим и не смијете им оставити пуно простора. Дозволили смо им неке лаке поене из транзиције и слободне шутеве. Имали смо и ми добре периоде игре, борили смо се, али није било довољно за побједу - устврдио је Старкс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана