Тренер Херцеговине задовољан након највеће побједе у историји: Искористили смо Борчеве слабости

Душан Репија
Тренер Херцеговине задовољан након највеће побједе у историји: Искористили смо Борчеве слабости

НЕВЕСИЊЕ - Тренер рукометаша Невесиња Амар Чавчић срећан је након што су његови изабраници савладали Борац у седмом колу Премијер лиге (31:28) и тако стигли до највеће побједе у историји клуба.

Невесињци су одиграли сјајан меч и на плећа бацили актуелног шампиона, који пружа прилично блиједа издања ове сезоне. То не умањује тријумф новајлије у лиги, који је већ сакупио шест бодова и показао да може бити кост у грлу свим ривалима, нарочито на домаћем терену. Одлука да шансу дају младом тренеру и неафирмисаним играчима жељним доказивања за сада се испоставила као одлична, а посебно је вриједан овај посљедњи тријумф.

- Када добијете Борац, није тешко погодити да сте презадовољни и срећни. Добро смо припремили утакмицу, напали њихове слабости и стигли до највеће побједе икада. Овом приликом бих истакао и крајње спортско понашање рукометаша и стручног штаба Борца, који су нам спортски честитали. Величина клуба види се у поразима, а Бањалучани су заиста показали да су велики. Од срца им желим да се подигну и већ ове сезоне освоје титулу - рекао је Чавчић.

Лијепе ријечи из Невесиња сигурно пријају, али тешко да су утјеха "црвено-плавима", који ни са четвртог гостовања нису донијели ни бод. Повреде јесу реалан проблем, али тренер Мирко Микић не тражи алиби у њима.

- Имамо доста изостанака, али то не оправдава лош наступ. Нисмо могли да одбранимо њихову игру два на два, док смо у нападу имали дискутабилну селекцију шутева. Друго полувријеме било је катастрофално, а Херцеговина је играла одлично. Евидентно је да ћемо се мучити за сваки бод и морамо што прије да научимо играти са тим притиском - нагласио је Микић.

Директор Борца Владимир Бранковић не искључује могућност санкција за лоше наступе, а због згуснутог распореда до зиме не би требало да буде већих резова.

- Свако мора да сноси своју одговорност, почевши од мене. Управни одбор ради врхунски посао, момци имају потребне услове и средства, а у наредних неколико дана њихов однос биће предмет анализе. Споран је однос играча према грбу - рекао је Бранковић.

Резултати 7. кола: Горажде - Маглај 32:27, Херцеговина - Борац 31:28, Искра - Грачаница 26:29, Извиђач - Леотар 34:22, Коњух - Какањ 31:24, Криваја - Слобода 33:33, Градачац - Слога (Д) 30:38, Вогошћа - Босна (В) 42:33. Пласман: Извиђач 13, Вогошћа 12, Леотар 11, Грачаница 10, Коњух 10...

Доста посла пред Рибницу

Рукометаши Борца немају много времена за туговање и исправљање грешака јер их већ у суботу очекује први европски испит у оквиру другог кола ЕХФ европског купа против Рибнице у Словенији.

- Морамо да се скупимо и поправимо много тога. Нисам превише анализирао ривала, али знам да се ослањају на чврсту игру у одбрани, са много трчања и контранапада. Имамо својих проблема, али ћемо настојати да се што боље припремимо и будемо на највишем могућем нивоу - рекао је тренер "црвено-плавих".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана