Тренер Борца преузео на себе кривицу за елиминацију из Европе

Дарко Пашагић
Тренер Борца преузео на себе кривицу за елиминацију из Европе

БАЊАЛУКА - Тренер Борца Ненад Лалатовић, чији су изабраници елиминисани у првом колу квалификација за Лигу конференције од Б36 Торшавна, преузео је одговорност за неуспјех, понудио да оде, али и нагласио да нико нема право да оптужује играче за неуспјех.

Нагласио је да је рекао при преузимању екипе да ће Борац напасти титулу и Куп на домаћој сцени, али да није давао спектакуларна обећања у вези са наступом на међународној сцени.

- У тренерској каријери, која траје већ 12 година, ово ми један од најтежих тренутака. Не бежим од одговорности, ако је неко крив, ја сам. Желим да се извиним навијачима, медијима, јер знам да и ви који пишете о клубу волите Борац. Ово је велика рана за све нас, али она мора да зарасте и да наставимо даље. Велики бол остаје, знам да су навијачи очекивали да прођемо у друго коло, очекивао сам и ја - рекао је Лалатовић.

Тешко му је послије салви увреда и негативних коментара на друштвеним мрежама, усмјерених њему и екипи.

- Многи су једва дочекали да се ово деси, јер Борац је никад јачи, никад моћнији, никад снажнији и многима смета што је тако. Дошао сам у Борац и никад нисам обећавао нешто далеко у Европи, причао сам за првенство. За Европу треба да се склопи тим, за Европу је 20 дана рада мало да Борац буде онакав каквог га сви очекујете. То је немогуће са много нових играча. Једноставно, нисмо имали среће, очигледно је да је нисмо ни заслужили - наставио је Лалатовић.

Спреман је да оде ако некоме смета.

- Није никакав проблем, већ сутра ћу наћи нови клуб. Дошао сам овде из велике љубави јер осећам овај клуб. Нисам читао коментаре, не знам шта се пише. Само желим да кажем да сваког навијача Борца поштујем, да Бањалуку волим и да сам у Борац дошао да помогнем, а не да одмогнем. Кад будете хтели да одем, отићи ћу. Нема потребе сад за прозивкама, до јуче сте ме дочекивали као не знам кога, а то нисам тражио. Сад после пет дана нико ништа не зна, то је немогуће. Моја је срамота што смо испали, али бих замолио да оставите играче на миру, да их пустите да се спремају за наредна два меча, који ће бити јако тешки - додао је Лалатовић.

Вечерас од 20 часова је његов првенствени деби у Модричи против добојске Слоге.

- Неће бити Горана Закарића, који је добио незгодну повреду пред пут на Фарска острва и зато га није било у реваншу. Што се тиче младих играча, двојица, наравно, морају да почну, видећемо ко ће то бити, не желим да откривам све унапред. Сигурно је да нас очекује јако тежак меч - додао је Лалатовић.

Подметања

Тренер Борца Ненад Лалатовић је истакао да је за кратко вријеме видио да многи једва чекају да нападну клуб и управу.

- Још једном кажем да никог не мрзим, ни Хрвате, ни Бошњаке. Смета ми што људи из Бањалуке настоје да ми направе проблем, пошаљу у Сарајево слику где држим три прста са тренинга у жељи да испровоцирају ривале кад будемо играли код њих. То сам урадио у нашој интерној шали, а они пошаљу слику и моле да се објави како бих имао проблем. Нема потребе за тим. Свој народ Србе волим, али никог другог не мрзим. Имам поштовање за све и смета ми кад покушавају да ми подметну - рекао је Лалатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана