Тренер Борца Немања Миљановић слаже мозаик за прољећну жетву бодова: Играћемо много брже и агресивније

Дарко Пашагић
Тренер Борца Немања Миљановић слаже мозаик за прољећну жетву бодова: Играћемо много брже и агресивније

АНТАЛИЈА - Фудбалери Борца одиграће у суботу посљедње двије утакмице на припремама у турској Анталији, а шеф стручног штаба Немања Миљановић сматра да је украјински Дњепар до сада најозбиљнији ривал.

Меч с Украјинцима заказан је за 9 часова по нашем времену, а Миљановић има само ријечи хвале за њих.

- Украјинци су сигурно најјачи противник против кога ћемо играти на овим припремама и у том мечу на терену биће фудбалери који су најближи стартној постави. Биће то права прилика да видимо гдје смо у односу на екипу која је у шампионату Украјине трећа, одмах иза Шахтјора и Динамо Кијева - рекао је Миљановић.

Истог дана од 15.30 часова “црвено-плави” ће играти против пољског друголигаша Решовије из Жешуфа.

- У том сусрету играће они фудбалери који су имали мању минутажу на досадашњим утакмицама, али и они најмлађи. Желимо да покушамо да на оба меча стартери остану што дуже на терену - наставио је Миљановић.

Стратег Бањалучана је најавио да ће Борац на терену у наставку сезоне изгледати много другачије него што је то било у јесењем дијелу Премијер лиге.

- Сигурно је да ћемо играти много брже и агресивније, а врло често и с пресингом према напријед. Нисмо тако дјеловали у првом дијелу сезоне и зато сам убијеђен да ће нам то донијети много боље игре и резултате - додао је Миљановић.

Један од фудбалера који су у зимском прелазном року појачали редове Бањалучана Горан Бркић одлично се уклопио у нову средину за коју каже да га је пријатно изненадила.

- Од првог дана по доласку на Градски стадион пријатно сам изненађен позитивном атмосфером и енергијом која влада међу играчима, тренерима и члановима управе. Иста ситуација је и овдје, у Анталији, гдје смо стварно добро радили, али и имали одличне услове у сваком погледу - истакао је Бркић.

Према његовим ријечима, Борац је на најбољем путу да на прољеће испуни све зацртане циљеве.

- Сигурно је да ова екипа може много у наставку сезоне. Потребно је да се још посложе неке коцкице, али је најважније да су припреме одрађене добро и да су нас мимоишле неке теже повреде - додао је Бркић.

Млади положили тест

На припремама у Анталији налази се и неколико јуниора са чијим је радом шеф стручног штаба Борца Немања Миљановић веома задовољан.

- Одлично су се уклопили у рад са старијима и сигурно је да имају добру перспективу ако наставе овако да раде. По повратку с припрема видјећемо да ли ће се неко од њих можда наћи и међу играчима за други дио сезоне - нагласио је Миљановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана