Тренер Борца м:тел Мирко Микић би ове клубове волио да избјегне у Европи

ГС
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Шампион Босне и Херцеговине у рукомету, бањалучки Борац м:тел ће у нову интернационалну сезону кренути од другог кола ЕХФ Европског купа.

Мирко Микић би волио да РК Борац избјегне Брегенц, Тун и скандинавске екипе, али и бх. клубове

Жријеб за прво коло биће одржано 19. јула, а за наредну рунду у којој ће стартовати изабраници Мирка Микића заказан је тек за 20. септембар.

Интересантно, Бањалучани би за ривала могли да извуку тузланску Слободу, Извиђач из Љубушког и Грачаницу, наравно под условом да Љубушаци и Грачанлије успију да елиминишу прву препреку, с обзиром да они крећу од првог кола, док се Тузлаци, као и црвено-плави, укључују од друге рунде.

Ипак, узимајући у обзир да је Борац м:тел повлашћен, а Слобода не, то значи да би Бањалучани и Тузлаци могли да се сретну у другом колу, које је на програму 29/30. октобра, односно 5/6. новембра.

Ипак, њих никако не би волио да извуче Мирко Микић, тренер Бањалучана, као и аустријски Брегенц, Вакер Тун из Швајцарске, те скандинавске екипе.

"Прво треба сачекати ову прву рунду да заврши па онда ћемо видјети. У принципу, већина екипа је непознаница али сигурно од ових што су сада потенцијални противници, волио бих избјећи аустријски Брегенц, Вакер Тун из Швајцарске и евентуално ове Скандинавце због дугог пута. А што се тиче екипа из БиХ, не бих волио да се састанемо јер то сигурно значи једна мање екипа у наставку, а и некако не би имали осјећај да играмо европско такмичење", рекао је Микић, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана