Тренер Борца Мирко Микић јасан након меча против Слободе: Ова сезона не смије да се понови

Дарко Драгичевић
Тренер Борца Мирко Микић јасан након меча против Слободе: Ова сезона не смије да се понови

БАЊАЛУКА - Иза рукометаша Борца је изузетно турбулентна сезона у којој су у једном периоду сад већ бивши шампиони стрепили за опстанак у првенству БиХ. На крају се све ипак добро завршило за Бањалучане јер нису морали да стрепе од испадања, али су ове године у БиХ остали без трофеја.

Бројне повреде, недостатак среће и самопоуздања у појединим моментима као и недовођење адекватних играча који су требали да замијене искусне рукометаше на старту сезоне, све то је утицало на издања бањалучког тима. Борац је на крају платио цех свим дешавањима. Против Слободе су одиграли можда и најбољи меч у сезони уз реванш против Рибнице.

Свјестан је тога и тренер Мирко Микић. Он истиче да се из ове сезоне морају извући поуке како се оне не би дешавале у будућности.

- Не можемо, нити треба да будемо задовољни овом сезоном и резултатима у њој. Не желим да причам о разлозима за овакве резултате, нити треба да се понављам. Обавијестио сам људе који о томе одлучују, Управни одбор, надлежне људе о разлозима који су утицали на исход сезоне. Оно што можемо ми да промијенимо је да се још више тренира и да се све више даје шанса младим играчима који представљају залог за будућност нашег клуба - истакао је тренер Мирко Микић за Рец продукцију након меча против Слободе.

Жеља тренера је била да се тим у највећој могућој мјери сачува и да буду доведена права појачања.

- Колико сам упућен, за сада су двојица играча потписала за нове клубове. Лука Перић иде у Цеље и Берин Бркић иде у Охрид. За неке играче су се појавиле информације да их желе други клубови, ја не знам шта ће бити. Оно што ја имам информације за Марка Лукића и Луку Кнежевића је да нису завршили трансфер у Слободу. Видјећемо шта ће бити. Сигурно да ћемо сјести са управом и попричати око ростера, стручног штаба. Имаћемо сви тај састанак, Управни одбор, играчи, ја и попричати о жељама, шта је било добро, а шта није. Такође, шта нам је чинити да се сљедеће сезоне озбиљније схвати тај скаутинг. Покушати задржати наше јуниоре и по потреби довести играче који неће допустити да дође до овог, да дође до тога да се ми боримо за опстанак - истакао је Микић.

Босна за крај

До краја лигашког дијела остало је још једно коло, а Борац ће такмичење у овој сезони завршити гостовањем у Високом. Босна је посљедњи ривал, након чега ће Бањалучани на паузу. Што се тиче рукомета у БиХ, остао је још да се одигра и финални турнир Купа БиХ у Вогошћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана