Трећа срећа: Футсалери Борца изборили пласман у Премијер лигу БиХ

Дејан Кондић
Трећа срећа: Футсалери Борца изборили пласман у Премијер лигу БиХ

БАЊАЛУКА – Футсалери Борца три кола прије краја такмичења у Првој лиги Републике Српске изборили су пласман у Премијер лигу БиХ. Изабраници Слободана Благојевића савладали су једног од директних ривала за пласман, екипу Леотара у “Борику” у сусрету 11. кола и тако и математички, након пораза Полицајца у Невесињу обезбиједили највиши ранг.

“Црвено-плави” су успјели. Трећа је била срећа. У претходне двије сезоне није се дало, али овај пут се екипа, предвођена капитеном Емилком Јанковићем, али и осталим искусним асовима какви су Александар Муњиза, Иван Иванагић, Игор Мирковић и други, “прошетала” кроз такмичење и остварила циљ. Борац је у ових 11. кола остварио девет побједа, једном је ремизирао и доживио само један пораз, у Бањалуци од Котор Вароша. Нови шампион има и најбољу гол разлику, дали су највише - 58 голова, а примили најмање - 23 поготка. Од оснивања, односно Друге лиге, сада је дочекао и пласман у највиши ранг. Клуб са клупе води стари вук и једно од највећих имена овог спорта на овим просторима Слободан Благојевић, који није крио задовољство након завршетка утакмице против Леотара.

- Пун сам емоција. Пресрећан сам. Момци су изнијели највећи дио посла. Шта човјека не уништи, ојача га. Тако је и са нама. Само ми знамо кроз шта смо прошли ове сезоне и све ове године. Само ношење имена Борац захтијева максималну озбиљност, јер сви против нас дају 150 одсто. Кад смо ушли у причу око ове сезоне, сјели смо и довели адекватна појачања. По мени, кључ је био долазак Игора Мирковића, који је мајстор ове игре, а доста нам је помогао и у организацији послова у клубу. Кад смо се посложили, овај пласман у елиту је логичан слијед догађаја – рекао је Благојевић.

Шеф струке новог првака Српске подвукао је име Игора Мирковића. Стријелац осам погодака ове сезоне у шампионату не само да је кључна фигура на терену, односно десна рука тренера Благојевића. Луцидни ас је унаприједио и организацију клуба.

- Борац је коначно дошао тамо гдје му је мјесто. Хвала мојим саиграчима, стручном штабу, људима који су били уз нас. Направили смо добар посао. Од старта смо имали само један циљ - Премијер лига. Остварили смо га. Доста су нам помогли људи из фудбалског клуба, затим Срећко Радишић, који је затворио финансијску конструкцију, без тога стварно не бисмо могли изгурати све ово. У наредним мјесецима ћемо се посветити припреми за такмичење у највишем рангу. Желимо да играмо запажену улогу у Премијер лиги – поручио је Мирковић.

Црвено-плави” нишане и Куп Српске

Покушаће футсалери Борца освојити дуплу круну. Изборили су пласман у полуфинале Купа Српске. Завршни турнир у којем ће учествовати четири најбоље екипе играће се у једном граду. Одлуку о домаћину донијеће Фудбалски савез Републике Српске.

- Остало нам је то полуфинале Купа Републике Српске. И ту имамо највише амбиције. Желимо трофеј купа па да комплетирамо дуплу круну – нагласио је Благојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана