Требињски рукометаши почињу припреме за нову сезону: Леотар игра на четири фронта

Дарко Драгичевић
Foto: Г.С.

ТРЕБИЊЕ - Рукометаши Леотара почињу данас припреме за изузетно напорну сезону у којој ће да наступају на чак четири фронта. Требињски клуб ће у новој сезони поред првенства БиХ, играти још три такмичења.

Леотар ће наступати у Купу Републике Српске, затим Купу БиХ, док ће имати и други наступ у ЕХФ Еврокупу. Прошле сезоне су играли финале Купа БиХ, док су у Европи прошли једно коло гдје су савладали Домбеле, а затим су заустављени од Карвине.

Током прелазног рока било је доста промјена у требињском тиму. Тренутно су клуб појачали голман Андреј Чоловић те играчи бекови Владан Аризановић, Немања Ђурашковић и крило Марко Мишетић. 

Леотар су у овом прелазном року напустили: Владимир Станковић, Божо Тепић, Патрик Павличић, Никола Јовановић, Веселин Савовић, Ђорђе Кукић и Иван Петровић.

- Комплетне припреме обавићемо у свом граду. За нас је  најважније да одрадимо добро припремни период и да уиграмо тим за наредна искушења. Планирали смо пет контролних мечева, а прве званичне утакмице имаћемо у европском такмичењу. Што се тиче играчког кадра видјећемо још. Данас ћемо кренути у овом саставу - истакао је тренер Драгиша Кораћевић.

Већ су  познати и ривали током припремног периода. Требињци ће играти два меча против Метковић Механике на свом паркету и гостовању, а затим ће ривали још бити Ловћен, Горажде и Будућност. Са тим ривалима би заокружили циклус припрема.

Иако је тренутно главна преокупација припремни циклус, у Леотару су полако почели са прикупљањем и података о првом ривалу у европском ЕХФ Еврокупу. То је турски Којџиз.

- Што се тиче наших противника сигурно је да смо добили екипу која је спој младости и искуства. Предвођени су искусним бековима, Чан Челебри који је играо у два наврата у Нексеу, Шарту и Штутгарту, као и Микаил Јилдиримом и они су ти који диктирају темпо игре. Имају одлична крила која добро трче контру и имају високе проценте реализације, као и искусног голмана Јилдиза. За нас је најважније да одрадимо добро припремни период, уиграмо екипу и спремно дочекамо двомеч у Европи, јер ће нам то бити прве званичне утакмице у новој сезони - додао је Кораћевић. Управо због наступа у Европи Леотар је отказао наступ на Свесрпском купу, гдје га је замијенилаа добојска Слога.

Станковић у Беси

Бивши члан Леотара и Слоге Владимир Станковић потписао је за Бесу. Репрезентативац Црне Горе потписао је за екипу с такозваног Косова, гдје је већ наступао прије 11 година. Беса је остала без титуле тако да тражи адекватна појачања. 

У клубу је иначе спортски директор Никола Прце који је дуго година носио дрес репрезентације БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана