Требињци отпутовали на реванш меч ЕХФ Европа купа

Дарко Драгичевић
Требињци отпутовали на реванш меч ЕХФ Европа купа

ТРЕБИЊЕ - Рукометаши Леотара отпутовали су на реванш меч другог кола ЕХФ Европа Купа у Летонију. Требињци имају два гола предности из првог меча против Тенакс Домбеле и учиниће све да изборе пласман у наредну рунду такмичења, чиме би додатно украсили први излазак у Европу.

Поред квалитетног противника велики проблем за екипу тренера Драгише Кораћевића јесте и дуг пут. Екипа је прво морала да иде до Подгорице, затим је летјела у Истанбул па из њега у Ригу. На крају су се бусом упутили у градић Домбеле. Голман Милан Кнежевић је свјестан искушења која очекују његов тим. Леотар је сад боље упознао ривала и настојао да се што боље спреми за овај дуел.

- Очекује нас још један веома тешка и неизвјесна утакмица. Имамо два гола предности из прве утакмице, али идемо тамо као да немамо никакву предност. Морамо да уђемо максимално у утакмицу као што смо то урадили у Требињу. Вјерујем да можемо одиграти још боље него у првом мечу. Знамо да ће бити тешко, али надамо се проласку даље - истакао је Кнежевић.

Летонци ће у овом мечу бити јачи за два крилна играча. Никита Панченко и Рикард Јузупс су се опоравили и биће на располагању стручном штабу. Тренер Драгиша Кораћевић истиче да је сјајна атмосфера из првог меча сигурно додатни мотив за све рукометаше.

- Идемо на побједу у Летонији. Покушаћемо да одиграмо што боље у реваншу и да изборимо пролазак у треће коло. Сигурно је да неће бити лако, јер је ривал квалитетан. Мислим да су након првог меча моји играчи добили и додатни мотив. Имали смо сјајну атмосферу у нашој дворани и сад сви желимо да прођемо како бисмо одиграли макар још један меч на свом терену у овој сезони у Европи. Сигурно да су нам порасли апетити и сад желимо да опет доживимо онакву подршку - истакао је тренер Кораћевић.

Леотар је за разлику од ривала имао у сриједу обавезу у домаћем првенству гдје је савладао Кривају и додатно се уиграо за реванш. Већ након наступа у Летонији, Требињце очекује још један велики испит, а то је гостовање у Бањалуци.

Финци на центру

Реванш меч другог кола ЕХФ Европа Купа Тенакс - Леотар водиће судије из Финске. Правду ће дијелити Миро Корја и Кристофер Метсамаки. Дужност делегата обављаће Естонац Тоиво Јарв. Меч се игра у 16 часова по локалном, односно од 15 часова по нашем времену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана