Тони Надал: Не знам шта би се десило да је био Новак

б92
Foto: принтскрин

Тони Надал, стриц новог шампиона Аустралијан опена Рафаела Надала, дотакао се Новака Ђоковића.

Шпанац је освојио трофеј на Гренд слему у Мелбурну, гдје је Ђоковићу одузета шанса да брани исти због политичких дешавања.

Тони Надал каже да није сигуран какав би епилог био да је први тенисер свијета имао прилику да игра.

 "Новак је велики играч, не знам шта би се десило да је играо... И не размишљам о томе. Ђоковић је заузео став да се не вакцинише и кренуо је за Аустралију, која је наметнула правила. Није играо, а Рафа је играо финале са Медведевом. Ако Рафа игра добро, има шансе и против Ђоковића", рекао је Надал за један шпански радио.

До прије само два мјесеца није се ни знало да ли ће "Бик са Мајорке" учествовати на Аустралијан опену.

"Рафаел је увек давао све од себе, одрастао је са идејом да је напредак увек могућ и да је главни изазов да се усавршаваш свакодневно. Као резултат тога долазе и титуле, као што је сада на Аустралијан опену".

Надал сада има 21 Гренд слем титулу, једну више од Ђоковића и Роџера Федерера. Наредна битка по том питању биће на Ролан Гаросу

"Када га је освојио Аустралијан опен 2009. године није успео Ролан Гарос. Надам се да ће ове године бити другачије. Видећемо после априла ко је фаворит. Сигурно је да ће у Париз отићи са самопоуздањем, да опет подигне трофеј", закључио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана