Тони Надал: Ђоковић је доказао да је велики шампион

Танјуг
Foto: Агенције

МАДРИД- Шпански тренер Тони Надал изјавио је да је очекивао да најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освоји титулу на Вимблдону, преносе шпански медији.

Ђоковић је прије два дана по седми пут у каријери освојио трофеј на Вимблдону, пошто је у финалу побиједио Аустралијанца Ника Кирјоса 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3).

Тони Надал, који је стриц и бивши тренер шпанског тенисера Рафаела Надала, тврди да је Ђоковић доказао да је велики шампион.

"Ђоковић је, без потребе да пружи своју најбољу игру, доказао да је велики шампион. Он је озбиљан играч који свој најбољи менталитет показује у најнеповољнијим тренуцима по њега", написао је Тони Надал у колумни за "Ел Паис".

Ђоковић је тријумфом у Лондону стигао до 21. гренд слем титуле. Рафаел Надал је први на листи са 22 освојена гренд слем трофеја.

"Знали смо да Ђоковић неће да забрља, а то сам говорио и прије меча. Једина шанса да пропусти прилику да освоји 21. гренд слем била је да Кирјос одигра свој најбољи тенис. Са овом побједом на Вимблдону, Србин је наставио да поправља свој имиџ и прати Рафу у GOAT трци", рекао је Тони Надал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана