Томислав Ивковић, нови шеф стручног штаба Борца: Странци праве разлику, а не сједе на трибинама

Дарко Пашагић
Томислав Ивковић, нови шеф стручног штаба Борца: Странци праве разлику, а не сједе на трибинама

БАЊАЛУКА - Нови шеф стручног штаба Борца Томислав Ивковић поручио је на званичном представљању да ће клуб из “Платонове” под његовим вођством играти са више ризика и самопоуздања.

Нагласио је и да неће бити већих промјена у играчком кадру.

- Што се тиче играча, нема великог размимоилажења у идејама са мојим претходником Немањом Миљановићем. Можда ћемо промијенити ситнице у начину играња и мало у тактичком смислу, да настојимо да изгледамо мало другачије. Сигурно неће бити великих стресова и промјена, можда нека промјена позиције. Највећи проблем јесте седам странаца, мислим да до тога није требало доћи. Убудуће ће странци морати да праве разлику, а не да их остављамо на трибинама - рекао је Ивковић. 

Нагласио је да му је жао што је Миљановић поднио оставку, јер је рекао да су њих двојица имали пријатељски однос.

- Бићу искрен као и увијек. Не желим рећи да је мој долазак у Борац био повезан са тим да преузмем екипу. Миљановић и ја смо у ових неколико претходних мјесеци провели много времена заједно, спријатељили смо се и његовој одлуци искрено се нисам надао. Али сваки човјек одлучује за себе - наставио је Ивковић.

Према његовом мишљењу, честе промјене тренера не доносе ништа добро клубу.

- Промијенити три тренера у сезони, а ја сам четврти, сигурно није добро за Борац. Морамо размишљати да будемо организованији, паметнији и да учимо на грешкама. Моја је предност јесте та што сам био на сваком тренингу и познајем добро играче у које вјерујем. Бићу веома захтјеван на тренинзима, а они ће имати потпуно слободу када изађу на терен. Имаће и право на грешку, али неће имати право на глупост. Имам већ дефинисано мишљење о сваком од њих и знам шта хоћу. Желим да екипа игра слободно и са много самопоуздања - наставио је Ивковић.  

Позвао је навијаче да подрже екипу у суботњем дуелу са лидером из Мостара, као што су чинили и до сада. 

- Публика је битна и позивам их да дођу у што већем броју на Зрињски. Они су екипа која има 14 побједа заредом, а уз навијаче ћемо их лакше зауставити - истакао је Ивковић и додао да ће сви у стручном штабу остати на својим мјестима, јер се ради о квалитетним људима који раде све да Борац буде бољи.

Нови члан Борца јуче је постао Марко Бркић који у првом дијелу сезоне бранио боје словеначке Муре, а од јануара је слободан играч. Он је прве фудбалске кораке направио управо у Платоновој улици, а потом је прошао омладинску школу Црвене звезде. Сениорску каријеру Марко Бркић започео је у редовима Звијезде 09, да би га потом пут одвео у Муру са којом је прошле године освојио шампионску титулу.

Гавриловић

Комеморација поводом смрти дугогодишњег фудбалера и тренера Борца Ненада Гавриловића одржаће се данас у 10 часова у Концертној дворани Културног центра Бански двор. Три часа касније биће обављена сахрана на Градском гробљу на Побрђу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана