Тили: Организација Аустралијан опена 10 пута тежа него 2021.

Танјуг
Тили: Организација Аустралијан опена 10 пута тежа него 2021.

МЕЛБУРН- Директор Аустралијан опена Крег Тили рекао је да је организација турнира 2022. године десет пута тежа него годину дана раније, преноси Ројтерс.

Како се наводи, у Аустралији је у експанзији омикрон сој вируса корона, док такмичари полако стижу у земљу на турнире који су припрема за Гренд слем турнир.

Током прошлогодишњег турнира у Мелбурну 1000 играча и њихових тимова били су двије недјеље у карантину пред турнир, док ће сада око 3000 особа слободно шетати градом ако буду имали негативан ПЦР тест. Сви који се буду налазили у Мелбурн Парку мораће да буду вакцинисани или да имају посебне дозволе аустралијског Министарства здравља. То ће свакако представљати изазов, али ће и прилику за Тенис Аустралију да покрије дио губитака који су у 2021. години достигли 72,2 милиона америчких долара. Упркос свим мјерама директор турнира Крег Тили очекује да један дио учесника буде позитиван на тестирању, али ће, за разлику од прошле године, блиски контакти морати у изолацију највише седам дана или док не доставе негативан тест.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана