Тијана Бошковић пред Олимпијске игре у Паризу: Сањам само злато

Г.С.
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Најбоља на свијету, а тако скромна. Билећанка Тијана Бошковић била је гост емисије „Око” Радио-телевизије Србије и присјетила се комплетне каријере.

Тијана у досадашњој каријери има двије титуле свјетског шампиона, по два злата и сребра као и бронзу с Европског првенства те сребро и бронзу са Олимпијских игара. 

- На Олимпијским играма смо узели сребро 2016. и бронзу 2020, знамо шта нам недостаје у колекцији. Искрено, не бих се задовољила другом медаљом, само златом. Сваки пут кад обучем дрес репрезентације, дајем максимум. Имам посебан осјећај и то увијек буди посебне емоције. Олимпијске игре су нешто посебно. Ту смо сви један тим. Сви учесници се бодре, навијамо једни за друге и то је нешто што се памти - истакла је Тијана која је на првим Играма направила тетоважу олимпијских кругова. 

Иако је најбоља на свијету у свом спорту, истиче да је она јурила за слике на ранијим Играма.

- Имам слике са Ђоковићем, ту је био и Надал, затим Болт, Серена Вилијамс, наши кошаркаши. Надам се да ћу и у Паризу имати прилику да се усликамо - додала је сјајна Билећанка. У посљедњих девет година доносила је медаље са свих репрезентативних такмичења и има шансу да изједначи рекорд Драгана Кићановића. Током каријере освојила је бројна индивидуална признања и у комбинацијама је за најбољу играчицу свих времена.

- Не оптерећујем се тим стварима. Лијепо је бити најбољи и обарати рекореде, али индивидуална признања ми не значе пуно у односу на тимска. Никаква медаља, ни признање ме неће промијенити нити уобразити - поручила је Тијана која би признања мијењала за домаћи хљеб и ајвар својих бака Љубице и Олге.
Билећанка никад не заборавља родни град у којем дворана и терен носе њено име. Она истиче да је чудно кад дође на терен гдје је направила прве кораке и сјети се да носи њено име.

- Билећа је била и остала мој дом, у који се увијек радо враћам. Ту се најљепше осјећам, а након тога волим Београд. Често посјећујем баку која је у Чапљини, у селу Тасовчићи, гдје сам провела добар дио дјетињства. Волим цијелу Херцеговину, посебно кад се породица окупи. То је ријетко јер смо сви спортисти. Ове године  сестра и ја смо биле код куће за Васкрс и Ђурђевдан, брат  Вук није био. Вољела бих више заједничких тренутака. Тада је хаотично и прелијепо - уз осмијех истиче Тијана.

Лоша оцјена

Тијана се сјетила и анегдоте са наставником хемије Миладином Столицом.

- Добила сам лошу оцјену, била је тројка. Тада сам у љутњи рекла да, кад постанем позната, неће добити ни аутограм. Сад кад се сретнемо, увијек се поздравимо, испричамо и сјетимо те сцене. Давно сам опростила ту лошу оцјену, а наставник никад није тражио ни аутограм ни слику - уз осмијех је испричала Тијана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана