Терзић: Гаспром још 2 године уз Звезду, укупно 10 милиона евра

Танјуг
Foto: Aгенције

БЕОГРАД- Црвена звезда ће потписати нови двогодишњи уговор са компанијом "Гаспром", повољнији, умјесто садашњих четири добијаћемо пет милиона евра годишње, укупно 10, изјавио је генерални директор црвено-белих Звездан Терзић.

"Договорили смо и пријатељски меч са Зенитом, највероватније у Сочију 3. јула, као генералну пробу за нову сезону. Пратимо државну политику и у складу са тим поносни смо што можемо да одржимо добре контакте са нашом браћом у Русији", рекао је Терзић на конференцији за медије.

Он је истакао и да ће црвено-бијели дугорочно имати финансијску стабилност, да је Звезда близу да приходује између 40 и 50 милиона евра.

"Улагаћемо у тим као никада пре, највећи бенефит ове сезоне, уз трофеје, је УЕФА коефицијент, пут ка Лиги шампиона и Лиги Европе је отворен и учинићемо све да то искористимо", истакао је Терзић.

Он је додао да ће свакако бити појачања на неколико позиција и посебно нагласио да Страхиња Ераковић, без обзира на понуде, неће напустити клуб сигурно док трају квалификације за Лигу шампиона.

"Наша жеља је да остане, али прелазни рок је жива ствар, зависиће од понуда, од резултата, направићемо математику", навео је Терзић.

Први човјек црвено-бојелих осврнуо се и на Звездину доминацију на домаћој сцени, али и констатовао да би Партизан, како је навео, требало да буде конкурентнији.

"Не волим да коментаришем Партизан у негативном контексту, али Звезда се показала годинама да је озбиљнији клуб, са озбиљнијим руководством, са пет узастопних титула, потписали смо нови уговор са тренером, имамо костур тима, они су остали без костура тима, имаће новог тренера, нове играче, у лошем амбијенту. Не радујем се што ово кажем, али Партизан би требало да буде конкурентнији. Најбољи пример је псоледње коло, ФС С је поставио две бине, а код њих је било 3.000, а код нас 43.000".

Желим да Звезда стално буде шампион, без обзира што су ми многи рекли да не може.

"У нову сезону улазимо још јачи и моћнији, али не смемо да се опуштамо. Минуле сезоне на "минус пет" навијачи су рекли ми верујемо, ја сам рекао да одлазим из клуба ако не будемо шампиони, рекао сам да сам ја крив по командној одговорности. Ми смо изгубили бодове против Војводине и Радника из Сурдулице, то не сме да се понавља", поручио је Терзић.

Он је рекао и да Марко Марин 10. јуна преузима функција шефа скаутинга, најавио да ће до почетка европских квалификација сигурно стићи бар три појачања и нагласио да је Кингс Кангва стигао да би "убрзао игру" и да је сигуран да ће бити велики добитак.

На питање колики је дуг Црвене звезда на данашњи дан Терзић је рекао да га нема.

"Не дугујемо ништа што нас обавезује, да дугујемо - платили бисмо. Сваки озбиљан бизнис на свету функционише кроз кредите од банака и фондова. Успешност Звезде се мери тиме да ли народ задовољан оде са стадиона и тиме да ли смо шампиони. Чим сваког тромесечја од УЕФА добијамо позитиван извештај, то је доказ да добро послујемо", закључио је Терзић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана