Руси и Бјелоруси прихватили позив, стижу у Бањалуку

Дарко Драгичевић
Руси и Бјелоруси прихватили позив, стижу у Бањалуку

Сада је све извјесније да ће се на јесен у Бањалуци одиграти велики рукометни турнир на којем ће уз репрезентацију Републике Српске наступити Русија, Бјелорусија и Србија.

Ово је раније наговијестио предсједник Рукометног савеза Републике Српске којег је у међувремену подржао Ранко Тепавчевић, угледни пословни човјек из Казања у којем живи и ради већ пуних 15 година и који је нагласио да су Руси и Бјелоруси већ то и прихватили. 

- Ми смо недавно у Казању организовали рукометну утакмицу између репрезентација Русије и Бјелорусије. Том приликом разговарао сам са генералним секретарима оба Савеза и они су са задовољством прихватили да наступе на турниру у Бањалуци. Осим тога изразили су спремност да узврате гостопримство у Москви, односно Минску. Идеја предсједника Рукометног савеза Републике Српске Маринка Умичевића да то буде већ на јесен текуће године у Бањалуци је пун погодак - изјавио је Ранко Тепавчевић, који је био генерални секретар Организационог одбора ФИНА за Свјетско првенство у воденим спортовима одржаним 2015. године у Казању.

Он је потом напоменуо како је рукомет итекако развијен у Русији и Бјелорусији, али и Републици Српској и да га треба још више унаприједити. 

- Тачно је да је рукомет на овим просторима итекако развијен, али треба радити да се он још више унаприједи и мислим да је ово одлична прилика за тако нешто. Волио бих да рукомет још више процвјета, те да се прошири сарадња не само по питању турнира, већ и на размјени тренера и слично. Овдје у Казању имамо један од водећих Универзитета спорта и турзима и ми смо прошле године разговарали о сарадњи са Универзитетом у Бањалуци. Спремни смо да покренемо ту сарадњу, на размјену студената и постоји могућност студирања и добијања стипендије путем руског Дома.  Желимо да подржимо тренере и спортисте који би дошли да се овдје усавршавају, и да то знање које овдје стекну употријебе не само у Бањалуци већ и у другим градовима Републике Српске - нагласио је Тепавчевић.

Наш саговорник овом приликом је честитао Младену Бојиновићу на именовању за свајетника предсједника Републике Српске Милорада Додика.

- Мислим да је то одличан потез господина Милорада Додика, јер Младен Бојиновић је човјек који има ширину и види много шире. Нема сумње да је спреман да унаприједи и развија спорт и мислим да ће му то поћи за руком. Што се тиче рукометних кампова ту постоји велики потенцијал, а са њим сам био на кампу којег он организује у Требињу. Тамо постоји фантастична инфраструктура, наравно уз гостопримство нашег народа, и све то треба апсолутно промовисати и искористити – закључио је Ранко Тепавчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана