Теодосић у идеалној петорци Еврокупа

ГС
Теодосић у идеалној петорци Еврокупа

БАРСЕЛОНА - Еврокуп је објавио најбољу петорку овог такмичења за актуелну сезону.

У петорци се као и прошле године нашао капитен репрезентације Србије Милош Теодосић,преноси Б92.

Српски представник, КК Партизан нема играча у најбољој петорци, као ни један од клубова из АБА који су ове године наступали у Еврокупу.

Теодосић је у дресу Виртуса из Болоње ове сезоне у Еврокупу одиграо 14 утакмица и пројсечно је биљежио 10,9 поена и 8,2 асистенције, уз просјечан индекс корисности од 15,7.

Поред Милоша Теодосића, идеалну петорку Еврокупа чини и Џером Блосомгејм (Улм), а Американац  је на 19 одиграних утакмица имао 16,2 поена и 7,6 скокова у просјеку, што га чини најбољим играчем Улма ове сезоне када је Еврокуп у питању. Ту је и Вил Камингс (Левалоа), искусни бек који је одиграо 20 утакмица у дресу француског клуба ове године у Еврокупу. На тих 20 мечева његов просјек био је 17,8 поена, 4,6 скокова и 3,5 асистенција. Међу петорком је Мамаду Жаите главни играч Виртуса у борби под кошем који је на 20 мечева  имао 12,8 поена и 7,5 скокова по мечу.

Наравно једно мјесто је морало да припадне и екипи Бурсе која је мимо свих очекивања стигла до финала Еврокупа послије три гостовања у плеј-оф, па је ту и Дерек Нидам (Бурсаспор) који је у Еврокупу одиграо 21 утакмицу, а његов просјек био је 13,2 поена и 5 асистенција уз 1,5 украдену лопту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана