Теодора Симовић и Кенијац Кимајо побједници 62. уличне трке

Срна
Теодора Симовић и Кенијац Кимајо побједници 62. уличне трке

ПРИЈЕДОР - Атлетичарка Атлетског клуба “Нови Пазар” Теодора Симовић и кенијски атлетичар Хилари Киптум Мајо Кимајо побједници су 62. Међународне уличне трке “Приједор 2023” у категорији сениора.

Улична трка окупила је око 500 ученика и атлетичаре из Србије, Хрватске, Словеније, Мађарске, Русије, Федерације БиХ и Републике Српске.

Симовићева је рекла да је срећна што је побиједила с обзиром на кишу и клизаву стазу, а и што је доказала да је доброј форми.

Она је додала да је ову побједу посветила свим недавно страдалим жртвама у Србији.

Кенијац Кимајо остварио је другу побједу у Приједору у трци за коју је рекао да је била веома квалитетна.

“Захвалан сам огранизатору за позив. Атмосфера је била сјајна. Стаза је била мало клизава због кише али сам успио да побиједим као и прије шест година”, рекао је Кимајо.

Промотер овогодишње трке Љубиша Ђокић, који је био побједник уличне трке у Приједору 1994. године, захвалио је организаторима што његују ову трку годинама, наводећи да ће се увијек радо одазвати да подржи ову манифестацију.

Замјеник градоначелника Жарко Ковачевић изјавио је да је ова трка један од највећих симбола и брендова Приједора, те да на овај начин промовишу спорт и здрав живот.

Организатор 62. Међународне уличне трке “Приједор 2023” било је Друштво педагога физичке културе Приједор.

Трке су одржане поводом Дана града, 16. маја. Покровитељ је био Град Приједор, уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

У наставку програма обиљежавања празника града, вечерас се у приједорском позоришту одржава музичко-поетски програм “С Јесењином у срцу”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана