Тенисерке Српске се боре за финале на Играма Брикса

Д.Д.
Тенисерке Српске се боре за финале на Играма Брикса

КАЗАЊ – Женска тениска репрезентација Републике Српске изборила је пласман у полуфинале на Играма Брикса. У четвртфиналу је савладала Иран са 2:1 након велике борбе

Одлучујући поен за Српску донио је дубл. Микача и Игњатић су са 2:0 савладали ирански дубл Фарзани -Јаздани. Први сет су добиле са 6:3, а након тога је била велика борба у другом сету.

Иранке су прве направиле брејк. Повеле су 3:1 , имале 4:2, али су тенисерке Српске успјеле да се врате и направе рибрејк. Затим се водила велика борба а на крају је било 6:6 у гемовима, па је одлучивао тај брејк. У њему је Српска повела 5:0, Иран је смањио на 3:5, али није имао снаге за преокрет па су дјевојке избориле полуфинале.

Претходно је у синглу Сара Микача донијела први бод за Републику Српску. Она је након велике борбе савладала Мандегази Фарзани са 2:0. По сетовима је било 7:6, 6:3.

У другом мечу Анастасија Игњатић је имала велику шансу коју није искористила. Одлично је одиграла први сет против Јасаме Јаздани и добила га је са 6:2. У другом сету Иранка је успјела да направи брејк у шестом гему и поведе 4:2, а затим га је сачувала на свој сервис. Тако је дошла до изједначења након што је добила други сет 6:3.

Трећи одлучујући сет је Анастасија почела одлично одмах је направила брејк и повела  2:0, али се Иранка није предавала и вратила је брејк предности. На крају је била смиренија и добила га са 6:4

Противник у полуфиналу ће им бити Русија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана