Tенисерка Теа Ковачевић трећи пут заредом најбољи спортиста

СРНА
Tенисерка Теа Ковачевић трећи пут заредом најбољи спортиста

ГРАДИШКА - Млада тенисерка Теа Ковачевић проглашена је за најбољег спортисту, а Женски кошаркашки клуб "Козара" за најбољу спортску екипу у 2022. години на јубиларној 30. свечаности избора најбољих спортиста града Градишка.

Ковачевићева је изјавила новинарима да је велика част по трећи пут постати најбољи спортиста Градишке и тиме се по броју ових признања изједначити са прослављеним градишким фудбалером и тренером Сашом Рацом.

Ковачевићева, коју тениски стручњаци сматрају за једну од најталентованијих младих тенисерки у свијету, као најзначајније резултате у 2022. години издвојила је титуле на турнирима у Италији, Паризу и још два турнира Европе прве категорије за тенисерке до 12 година.

Ова најбоља тенисерка у БиХ у узрасту до 16 година и члан клуба "Браћа Ковачевић" из Градишке обећала је за наредну године још боље резултате на престижним свјетским тениским турнирима.

Предсједник Женског кошаркашког клуба "Козара" из Градишке Данијела Раца Нежић истакла је да је велико признање бити најбоља екипа у граду, али сматра и да је то залужено јер је овај тим шести пут освојио шампионску титулу у Првој лиги Републике Српске.

Након изградње спортске дворане у Градишци први пут у историји клуба наступиће у Премијер лиги БиХ.

Према одлуци стручног жирија, на челу са прослављеним фудбалером и тренером Борчетом Средојевићем, другопласирани спортиста године у Градишци је куглашица градишке "Козаре" Татјана Злојутро, а трећепласирани је голгетер Фудбалског клуба "Лијевче" из Нове Тополе Мирко Милаковић.

Најбољи спортиста у конкуренцији лица са инвалидитетом је такмичарка Клуба борилачких вјештина "Нитен" из Градишке Јована Липовац.

Најперспективнија спортисткиња је одбојкашица градишке "Козаре" Анђела Вујић, а најперспективнији спортиста фудбалер "Козаре" Душко Пепић.

Најбољи спортски тренер Градишке у 2022. Години је тренер Клуба борилачких вјештина "Нитен" Мирко Кутић, а најбољи спортски радник је Михајло Косовић, предсједник Фудбалског клуба "Слога ДИПО" из Горњих Подградаца.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић честитала је награђеним спортистима и пожељела им много успјеха у наредним годинама.

Илићева је истакла да град финансијски подржава рад око 80 спортских колектива и ствара боље услове за њихове тренинге и такмичења, те напоменула да ће у 2023. година за такмичарски, али и школски спорт и рекреацију из градског буџета бити издвојено око 530.000 КМ.

Она је нагласила да је Градишка град спорта и да је доказ тога чињеница да је Арена у само двије године од њеног отварања дошла до тога да тешко проналази додатне термине за све који желе да тренирају и постижу спортске резултате.

"Велико је задовољство видјети велики број младих који одлуче да енергију усмјере у спорт и нешто корисно", рекла је Илићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана