Текстилац ангажовао младе играче: Шест новајлија за горњи дио табеле

Г.С.
Текстилац ангажовао младе играче: Шест новајлија за горњи дио табеле

ДЕРВЕНТА - Тренер Текстилца Дарио Пурић полако склапа коцкице релативно новог тима “кројача” у чије редове је дошло шест нових лица.

Дервенћани су се опредијелили да буду средина за развој младих играча, па су у складу тим и дјеловали у прелазном року, доводећи махом талентоване играче. Једно од појачања је повратник Саша Ђекић, момак поникао у овом клубу, а који је потом прошао школу суботичког Спартака. У Дервенту је стигао још један ђак “голубова”, голман Далибор Драшковић који је у међувремену био члан зворничке Дрине, млађих категорија тузланске Слободе и ТОШК-а. Иако су млади, већ доста прволигашких утакмица у ногама имају офанзивци Кемал Хасикић (Братство Грачаница) и Радован Вујић (Орашје). Конкуренцију су појачала и двојица играча из Србије, лијеви бек Дејан Зељковић (Цемент Беочин) и дефанзивни везни (Петерика).

Пурић је задовољан досадашњим аквизицијама које су се добро показале у дуелима са Борцем из Шамца (1:0) и Лакташима (1:1).

- Још неколико фудбалера је на проби, провјеравамо њихове способности, а оставићемо могућност да дође још неко вансеријско појачање ако се укаже прилика с обзиром на то да је прелазни рок до средине септембра - рекао је Пурић.

Циљ руководства “кројача” јесте да екипа буде у горњем дијелу табеле Прве лиге Републике Српске и да истовремено буде полигон за разигравање младих играча. Да подсјетимо, на почетку прелазног рока дијете клуба Муамер Хамзић прешао је у редове Сарајева у чијој ће академији брусити таленат који је показао док је носио дрес Дервенћана као најмлађи капитен у историји клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана