Тамара Рајић, кошаркашица Орлова, за “Глас Српске”: Да сви трофеји остану код нас

Милан Зубовић
Тамара Рајић, кошаркашица Орлова, за “Глас Српске”: Да сви трофеји остану код нас

БАЊАЛУКА - Успјеси кошаркашица Орлова које остварују посљедњих година поклопили су се са доласком Тамаре Рајић.

Некадашња чланица млађих селекција репрезентације Србије једна је од најбољих играчица бањалучког тима којем је прошла сезона била историјска, јер су први пут освојена три трофеја, Првенство БиХ, Купа БиХ и Купа Републике Српске. Рођена Сомборка трећу годину проводи у граду на Врбасу па се већ помало осјећа као Бањалучанка. Свака сезона донијела је нешто ново, тако да је најпозванија да из свог угла прокоментарише сва дешавања у екипи.

- Бањалука ми је друга кућа. Ту сам три године, као да сам домаћа. Свих ових година од када сам ту осећа се само напредак који прати озбиљан рад. Екипа је много добила доласком Драгане Свитлице за тренера, која кошарку има у малом прсту. Прошла је много тога као кошаркашица играјући у Шпанији и Мађарској па нам то знање преноси на најбољи могући начин. Са њом није тешко радити, што се осјети у екипи која је прошла велики пут од тима који се бори за учешће у плеј-офу Лиге БиХ до шампиона истог такмичења - истакла је Рајићева.

Поред примарног циљ који гласи - одбрана титуле и Купа БиХ, Орлови желе да изборе наступ у плеј-офу ЊАБА лиге, који им је прошле сезоне измакао за једну побједу.

- Недостајала нам је једна победа за Ф4, што је оставило горак укус, тако да сада желимо направити корак више. Све одличне резултате постизали само тако што смо се пели степеницу по степеницу па верујемо да ћемо наставити у том ритму. Ове сезоне имамо веће шансе да стигнемо на Ф4, јер је такмичење подељено у две групе и верујем да ћемо испунити задатак. Атмосфера и хемија у екипи су одличне, иако је ростер скраћен, али има много позитивне енергије, која нам даје снагу да наставимо са започетим радом, мада је теже бранити него освајати пехаре. Циљ нам је да сви трофеји остану код нас, за шта имамо озбиљне шансе - нагласила је Рајићева.

Ове сезоне уписали су четири побједе у регионалној ЊАБА лиги, а једини пораз доживљен је на гостовању код Будућности.

- Сезону смо добро отворили и битно је да се не опуштамо, односно да не потцењујемо остале противнике. Имали смо мало среће против Триглава и Кам Баскета, мада верујем да нам се то вратило добрим радом на тренингу. Пораз који смо доживели у Подгорици не смемо трагично да схватамо, јер смо играле против баш квалитетне екипе коју пет година нико није победио на њиховом терену - рекао је Рајић.

Зељковић

Једно од посљедњих појачања Орлова је Милица Зељковић, која се вратила након двије сезоне проведене Бановићима.

- Јако ми је драго што се Милица вратила у Бањалуку. Она је пре свега добра особа, али и добар играч, који ће нам јако много помоћи. Брзо се уклопила у наш систем рада и баш ми је драго због ње, јер ћемо бити јачи - рекла је Рајићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана