Тамара Рајић, капитен Орлова, срећна због сјајног пласмана на Фајнал фору WABA лиге: Треће мјесто шлаг на торти

Милан Зубовић
Тамара Рајић, капитен Орлова, срећна због сјајног пласмана на Фајнал фору WABA лиге: Треће мјесто шлаг на торти

ПОДГОРИЦА - Подвиг. Тако се најједноставније може се описати освајање трећег мјеста кошаркашица Орлова на Фајнал фору WABA лиге.

До историјског успјеха Бањалучанке су стигле у својој трећој сезони на регионалној сцени. Много побједа је иза њих, уз неколико пораза, али се дјевојке никада нису предавале, па су постигле оно о чему су само сањале. Бугарска Монтана надиграна је у борби за треће мјесто са 72:63, док је титулу освојило Цеље, које је побиједило Будућност са 58:51, у Подгорици.

- Треће место дефинитивно је подвиг наше екипе. Уписали смо сјајан резултат који је за неке неочекиван, али смо га потајно прижељкивали. Радиле смо на томе да се пласирамо на Фајнал фор и заслужено смо стигле до трећег места. Саме не знамо како смо добиле неколико утакмица и само ми знамо колико смо уложиле труда и залагања да ово остваримо. Било је заиста изазовно и тешко, али је сада слатко на крају - изјавила је капитен Орлова Тамара Рајић за “Глас Српске”.

Полуфинални пораз од Цеља није их тотално избацио из ритма. Дјевојке су скупиле снаге и за 24 часа стигле до велике побједе.

- Против Цеља смо дале све од себе, али нисмо добиле ту утакмицу, иако смо добро играле и бориле се колико је било могуће. Затим је требало наћи снаге за нови изазов јер смо биле психички и емотивно испражњене, али смо знале да морамо искористити указану прилику и доћи до тријумфа, односно да не смемо себи дозволити да се кући вратимо са два пораза. Ипак, отварање утакмице са Монтаном било је лоше јер смо губиле са 3:14. Тада смо се скупиле и решиле да се не предамо унапред. Врло брзо смо се вратиле у игру и стигле до невероватног успеха. Изгледало је да смо почеле играти када смо почеле губити - рекла је Рајићева.

Дјевојка из Сивца покрај Сомбора, која игра на позицији ниског крила, трећу сезону проводи у бањалучком клубу, који јој је друга кућа. Једна је од најбољих играчица екипе, која је напредовала с њом.

- Када погледамо у прошлост, јасно је видљиво колико је екипа напредовала у овом периоду. Прешле смо пут од пораза високом разликом на уводним утакмицама до трећег места међу најјачим екипама региона. Једна победа била нам је циљ прве сезоне, а ми смо уписале четири. Друге сезоне циљ нам је био да упишемо једну више, што смо пребацили и један тријумф нам је недостајао да заиграмо на Ф4, али до њега нисмо дошле због неких несрећних пораза. Сада смо желеле да се боримо за Фајнал фор, у чему смо успеле. Све је дошло на своје и треће место у WABA лиги је шлаг на торту. Њиме смо исписале историју Орлова, Бањалуке и Републике Српске - нагласила је Рајићева.

Без славља

Рајићева је признала да нису стигле да прославе успјех.

- Победу смо прославиле на терену и ништа више од тога јер смо одмах кренуле назад, односно из Подгорице у Требиње. Биће прилике да прославимо успех у Бањалуци или када одбранимо шампионску титулу на крају сезоне - истакла је Рајићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана