Талентовани кошаркаш Борис Драгојевић има велика очекивања: Борац може до АБА лиге

Дејан Марић
Талентовани кошаркаш Борис Драгојевић има велика очекивања: Борац може до АБА лиге

БАЊАЛУКА - Млади бек Борца Борис Драгојевић вјерује да Бањалучани у актуелној сезони Друге АБА лиге могу да оду до краја, освоје пехар и изборе пласман у регионалну елиту, иако то није њихов примарни циљ.

Драгојевић је Борчев клинац који игра на двојну регистрацију. Искуство “билда” завидном минутажом у Академији Борац МП која се такмичи у Првој лиги Републике Српске. А како у њој предводи екипу и просјечно постиже 19,9 поена, тренер Драган Николић је одлучио да га баци у ватру и у сениорском кадру. У посљедње двије утакмице, против Ловћена у Другој АБА лиги те Босне у првенству БиХ, Драгојевић је играо нешто више од 20 минута у просјеку. Повјерење је, без сумње, оправдао, поготово против “студената”, којима је испоручио 12 кошева уз шут из игре 4/7 и слободна бацања 2/2.

- Прија ми свака шанса коју добијем. На мени је да је искористим на најбољи могући начин. Надам се да сам показао да тренер може да рачуна на мене. Прије свега, мислим на одбрану, али у нападу покушавам да искористим оно што ми се пружи - изјавио је Драгојевић.

Борац игра сезону из снова. Лидер је Друге АБА лиге, одлично гура и у Првенству БиХ, освојио је Куп Републике Српске... И на томе се, вјерује наш саговорник, неће зауставити.

- За наше успјехе је заслужна комбинација више фактора, али бих на прво мјесто ставио хемију у тиму. Први циљ, пласман у плеј-оф Друге АБА лиге, смо остварили. Близу смо и другог, пролаза у Лигу 6 БиХ. Моћи ћемо, надам се, дићи летвицу и више и напасти регионалну елиту. АБА лига већ дуго није играна у Бањалуци - оптимиста је Драгојевић који је захвалио публици на сјајној подршци током турнира АБА 2 лиге.

Он упоредо бије битке на два фронта. Иако некада зна бити напорно, тврди да наступи за Академију има позитиван ефекат.

- Помаже ми што у просјеку играм више од 30 минута. Ријеч је о Првој лиги Српске у којој наступају и неки старији играчи са искуством из виших рангова. То ми је свакако добра прилика за напредак - појаснио је наш саговорник.

Поред тога што игра и за први тим Борца и Академију, Драгојевић је и студент Електротехничког факултета.

- Студије стижем колико могу. У овом тренутку приоритет ми је кошарка. Клупски договор је да на тренинге другог тима долазим само четвртком и петком, док са првим тимом стално тренирам. Треба, наравно, ускладити све обавезе, али за сада стижем. Најбитнија је добра организација - открио је млади бек.

Рођенданска жеља

Драгојевић је данас напунио 20 година. “Глас Српске” му је честитао рођендан и упитали смо га шта је сам себи пожелио, те добили прилично скроман одговор.

- Искрено, немам великих, посебних жеља. Желим само да играм кошарку, да играм што више и да користим сваку прилику која ми се укаже. Наравно, желио бих и да ме здравље послужи - јасан је Драгојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана