Свјетско првенство у џијуџицуу: Двије бронзе донијели у Српску

М. З.
Свјетско првенство у џијуџицуу: Двије бронзе донијели у Српску

БАЊАЛУКА - Такмичари из Републике Српске вратили су се с двије медаље са Свјетског првенства у џијуџицуу за кадете, јуниоре и млађе сениоре које је одржано у казахтанској Астани.

Бронзама се могу похвалити Урош Бојанић и Филип Маринковић. Бојанић, који је члан Славије из источног Сарајева, стигао је до одличја у категорији кадета до 73 килограма и конкуренцији 14 такмичара док је Маринковић из бањалучког Минотаура узео колајну међу 13 јуниора. Поред њих двојице наступила су још три такмичара која нису стигла до побједничког постоља. Тибор Гајић из Минотаура био је пети међу кадетима до 73 килограма, Павле Готовац из Славије такмичио се с јуниорима до 60 килограма, а Стефан Бунић из бањалучког Самураја у категорији млађих сениора до 21. године.

- Остварен је врхунски резултат на великом такмичењу, односно највећој свјетској смотри ове борилачке вјештине у конкуренцији кадета, јуниора и млађих сениора. Наступили смо с пет такмичара, освојили двије медаље, а одличје Маринковића највећи је успјех једног члана Минотаура на великим такмичењима и представља највећи успјех клуба од оснивања 2007. године. Сви смо веома поносни и на Бојанића који је такође стигао до бронзе док је пето мјесто Гајића велики резултат. Можда смо мало више очекивали од Бунића који је био сребрни на Европском првенству ове године, али он се тек опоравио од повреде па није био у најбољој форми. Ипак, када све саберемо можемо да будемо поносни - рекао је предсједник и тренер Минотаура Небојша Бабић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана