Свима сметају лоптице, осим Ђоковићу

ГС
Свима сметају лоптице, осим Ђоковићу

Последњи дана се много пише и прича о тениским лоптицама које се користе у новој сезони.

Бројни играчи су их критиковали, још на Аустралијан опену, међу њима Рафаел Надал, Енди Мари и Данил Медведев.

Тенисери сматрају да су опасне по играче због тежине и да узрокују повреде зглоба, лакта и рамена.

Међу играчима који је посебно критиковао лоптице је Рус Медведев, који каже да је због тежине осећај као да на рекету има "јабуке".

"Лоптице путују споро па чине меч знатно дужим. То је скоро па бесмислено. Када су лоптице на најнижој тачки, осећам да ни ја ни он не можемо погодити винер. Ове лоптице су супер-чупаве, имам осећај да ударам врло тешку лоптицу. Потребна су бар два гема да се навикнем на њих. Али тада си већ мртав", рекао је Медведев.

Рус је елиминисан већ у првој недељи Аустралијан опена, али се жалио на лоптице и после победе у Дубаију.

"Не могу ништа да урадим са лоптицама. Ударим позади по средини, он врати, ко год промаши, ноге гуре. Мало је чудно, по мом мишљењу. Ако само мени смета, онда је то мој проблем. Само осећам да није добро за тело, а то је најважније", додао је Рус.

На Аустралијан опену се на лоптице жалио и Рафаел Нада, преноси б92.

"Кажу да су исте, али су горег квалитета, нема сумње. Мислим да се не окрећу као обично. После неколико удараца губе притисак. Много је теже ударити са одговарајућим 'спином'", рекао је Надал.

Очекивано, новинари су тражи и од Новака Ђоковића, шампиона Аустралијан опена, да прокоментарише проблематичне лоптице које прави компаније Данлоп, светски гигант у производњи аутомобилских гума.

"Са таквим лоптицама је тешко освојити поен у два ударца. Морате да га зарадите, морате више да трчите, морате више да радите на терену. Овакве су лоптице биле и у Аустралији и оне ми не сметају, напротив, допадају ми се", истакао је Ђоковић.

Медведев истиче да додатна снага која је потребна да се Данлоп лоптица пребаци на другу страну терена узрокује физичке проблеме играчима.

"Видим Рунеа, Циципаса, Корду, сви имају проблема са зглобом, лактом, раменом. Ове лоптице су много чупаве и велики је шок када их удариш рекетом", рекао је Медведев додавши да је ишао свакодневно на додатне терапије зглоба код физиотерапеута због бола који је осећао на АО.

Ђоковић у четвртак игра против Пољака Хурберта Хуркача у четвртфиналу Дубаија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана