Сви на базен: Mozzart спонзор Међународног пливачког митинга „22. април"

Mozzart
Foto: Mozzart

Током наредна два дана на Градском олимпијском базену у Бањалуци оџаће се XIV Међународни пливачки митинг „22. април". Снаге ће одмјерити преко 400 пливача из девет земаља, а промотери манифестације су шампионка Европе у пливању Лана Пудар и вицешампионка Европе Ања Цревар. Уз талентоване младе пливаче стала је компанија Mozzart као спонзор овог међународног пливачког спектакла.

Ове године имамо учеснике из рекордног броја земаља, очекујемо бројну публику. Овогодишњи, 14. по реду митинг организујемо поводом Дана града, а посебно се захваљујемо компанији Mozzart која нас је подржала у организацији- каже Горан Граховац, предсједник Академског пливачког клуба "22.април".

Ова манифестација је официјелно уписана у календар Свјетске пливачке федерације као квалификациони догађај за Олимпијске игре у Токију и Свјетско првество у Јапану.

То је, кажу организатори, од изузетног значаја за манифестацију и сви учесници ће имати прилику да се такмиче и квалификују за највеће свјетске пливачке догађаје. Митинг је такође изузетан догађај који омогућава међународну сарадњу и унапређује квалитет спорта у нашем региону.

Промотери манифестације су шампион Европе у пливању Лана Пудар и вицешампион Европе Ања Цревар.

- Велика ми је част бити један од амбасадора једног од највећих такмичења у нашој држави. Захваљујем се Академском пливачком клубу „22. април" на томе. Поред мог матичног клуба „Орка", ово је такође мој клуб и даћу све од себе да остварим што бољи резултат у базену током наредна два дана – каже шампионка Европе у пливању, Лана Пудар.

  Такође ми је задовољство што сам промотер овог митинга. Конкуренција је јака, али очекујемо добре резултате на домаћем терену јер смо напорно радили -поручује вицешампионка Европе, Ања Цревар.

Организатори се захваљују спонзорима који су допринијели организацији овог догађаја, а свим пливачима желе срећу на такмичењу.

Нама у Mozzartу, као друштвено одговорној компанији, велико је задовољство што смо уз овај међународни пливачки спектакл као спонзор. Увијек смо ту да подржимо спортисте и младе таленте. Ову манифестацију сматрамо значајном за пливање као спорт, као и за Град Бањалуку. Желимо много успјеха свим пливачима, а организаторима да овај митинг настави да траје- каже Марија Раниловић, менаџер корпоративних комуникација компаније Mozzart.

Домаћини се надају да ће овај догађај бити успјешан и да ће пливачи из цијелог свијета постићи изврсне резултате. То ће бити прилика за промовисање спорта и јачање веза између земаља.

Пред нама је велики спортски догађај током наредна два дана, а ми смо поносни што смо домаћини. Очекујемо да ће 14. митинг по реду бити и најбоље организован, а ово је сјајна прилика за наш базен, за наш град да се покажемо правом свјетлу, а младим спортистима одлична шанса за врхунске резултате- каже Светислав Лазић, директор Градског олимпијског базена.

Из Академског пливачког клуба „22. април" најављују сјајно такмичење и одличну забаву за викенд, зато – сви на базен!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана