Свесрпски куп за рукометаше и рукометашице: Војводина опет фаворит

Дарко Драгичевић
Свесрпски куп за рукометаше и рукометашице: Војводина опет фаворит

ЛАЗАРЕВАЦ - Рукометаши Војводине бране побједнички трофеј у Свесрпском купу. Новосађани су славили у свих шест досадашњих издања, а биће фаворити и у наредном Купу, који се за викенд игра у Лазаревцу.

Војводина ће у полуфиналу, које се игра у суботу, 23. децембра, у Лазаревцу, играти са Динамом из Панчева (18 часова), који води Бањалучанин Драган Марковић. Нешто раније (15.30) биће одиграно прво полуфинале, у којем ће актери бити тимови из Републике Српске Борац и Леотар (уживо на страници Рукометног савеза Републике Српске и Симић ТВ).

- Војводина је сигурно фаворит на турниру. Показали су да имају изузетно квалитетан тим у Европи, имају велики број интернационалаца који у својим селекцијама имају водеће улоге. Ми ћемо настојати да одиграмо што боље мечеве. Сигурно је да бисмо вољели да одиграмо финале против њих, јер су то екипе које су на одличном такмичарском нивоу и сигурно је да би вољели да се тестирамо против њих. Али видјећемо није ни Динамо лоша екипа. Сигурно је да смо прво концентрисани на дуел против Леотара. Очекујемо да пружимо најбољу партију у датом моменту - истакао је тренер Борца Ирфан Смајлагић.

Дан касније (недјеља, 24. децембар) од 15.30 часова у женском финалу играће Јагодина и Борац (уживо на “Фејсбук” страници РСРС и Симић ТВ). Ова два тима већ су једном играли у мечу за трофеј и то прије двије године у Јагодини. На прошлој смотри, одржаној у Требињу, тријумфовале су играчице Железничара из Инђије, које су биле боље од Борца, 37:21.

- Покушаћемо да им се реваширамо за тај пораз у мечу у којем смо били ближи тријумфу, јер су наше дјевојке водиле све до 58. минута. Било би лијепо да у нашем трећем финалу коначно дођемо до побједничког трофеја - рекао је Никола Бијелић, тренер ЖРК Борац.

Предсједник савеза Републике Српске Маринко Умичевић истиче да је најбитније да се ова сјајна манифестација одржава сваке године и да је сарадња два савеза на сјајном нивоу.

- Вјерујем да ће наша два клуба пружити добру утакмицу и нека бољи дође до побједе и пласмана у велико финале. Увијек сам прижељкивао да неко од наших тимова дође до тријумфа у Свесрпском купу, али ништа није било од тога. Сви знамо да је Војводина у овом тренутку од свих учесника најквалитетнија, а ко зна можда се баш овог пута деси изненађење - изјавио је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

Сениорско финале такође се игра 24. децембра у дворани у Лазаревцу са почетком од 18 часова уз директан пренос на РТС-у и РТРС-у.

Сва мушка финала

2014 (Теслић): Војводина - Дервента        31:19

2016 (Нови Сада): Војводина - Борац 30:25

2017 (Бањалука): Војводина - Борац 31:30 (27:27)

2019 (Пале): Војводина - Борац 25:24 (22:22)

2021 (Лозница): Војводина - Слога 30:20

2022 (Требиње): Војводина - Леотар 38:24

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана