Свечана академија ФС Републике Српске: Пикси честита рођендан

Г.С.
Свечана академија ФС Републике Српске: Пикси честита рођендан

БАЊАЛУКА - Свечаном академијом у Народном позоришту Републике Српске Фудбалски савез РС данас ће прославити 30 година постојања и рада.

Почетак свечаности планиран је за 14 часова, а поклапа се са Даном јединства, слободе и националне заставе.

Међу угледним званицама биће и селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси, који је са “орловима” изборио пласман на Свјетско првенство у Катар, а гост Бањалуке био је средином марта ове године. ФСРС основан је 5. септембра 1992. године као првоосновани спортски струковни савез.

- Искуство организације “Дана фудбала Републике Српске” у којем су Савез и “Спортски журнал” партнери, примијенили смо и у овом случају. Сценарио је занимљив, постоје одређена изненађења а пред нама је културно-спортски и друштвени догађај о којем се већ данима и седмицама прича у свим градовима Републике Српске, од Требиња до Новог Града. Биће ово лијепа прилика да се послије дуго времена поново окупе и виде бројни пријатељи из Републике Српске и Србије, оснивачи Савеза који су у тешким временима жртвовали свој комодитет вјерујући у патриотску причу - рекао је потпредсједник Иницијативног одбора за организацију Академије и један од оснивача ФСРС Томо Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана