Све тежа ситуација у рукомету Српске: И Леотар тражи подршку

Дарко Драгичевић
Све тежа ситуација у рукомету Српске: И Леотар тражи подршку

ТРЕБИЊЕ - Након рукометног клуба Борац, подршку надлежних институција траже и у рукометном клубу Леотар. Требињци су у сезони иза нас остварили најбољи резултат у клупској историји па траже подршку како би наставили тим путем.

Представници рукометног клуба Леотар су се обратили предсједнику Рукометног савеза Републике Српске Маринку Умичевићу, којем су прво захвалили за досадашњу подршку.

У Леотару истичу да су у сезони 2022/23. остварили најбољи резултат 3. мјесто у првенству БиХ, да су успјешно играли европска такмичења, а да је све настављено и прошле сезоне.

- Веома смо поносни, што смо у сезони '23/24, као и протеклих година, на најбољи начин представили град Требиње и Републику Српску и освојили 4. мјесто у Премијер лиги БиХ и поновили пласман у ЕХФ купу. Освојили смо по први пут Куп Републике Српске, на шта смо посебно поносни. Побједом над летонским клубом Тенах Добела, пласирали смо се у треће коло ЕХФ купа. Организовали на најбољи начин “Свесрпски рукометни куп” и пласирали се у финале у сезони 2022/23. У сезони '23/24. остварили смо пласман у финале Купа БиХ. Свугдје гдје смо били на достојанствен начин промовисали смо наш град и Републику Српску, као прави амбасадори спорта и града - истичу у клубу.

Школа рукомета која тренутно ради у Требињу броји око 100 чланова у четири узрасне категорије, а са дјецом раде образовани тренери, док се Леотар 2 такмичи у другој лиги Републике Српске. Све то клуб је урадио уз подршку градоначелника Требиња господина Мирка Ђурића, затим “Електропривреде Републике Српске”, “Хидроелектране на Требишњици” те Рукометног савеза Републике Српске.

- Истина је и да смо са много скромнијим буџетом од екипа које су наши конкуренти, успјели да остваримо велики успјех. Подигли смо организацију клуба на изузетно висок ниво, створили тимски дух, живимо као породица и то је сигурно било од огромног значаја. Желимо да задржимо клуб у врху Премијер лиге БиХ, да даље окупљамо велики број дјеце, афирмишемо рукомет, као и наш град и Републику Српску. Захвални смо за Вашу досадашњу подршку, али подршка ће нам бити потребна и даље. У овом тренутку, као и већина клубова, суочавамо се са финансијским потешкоћама, посебно када је у питању учешће у ЕХФ купу. Обратили смо се и предсједнику Републике Српске господину Милораду Додику за помоћ, како би на најбољи начин представили Републику Српску и наш град у европским такмичењима. Још једном Вам захваљујемо на свесрдној досадашњој подршци и молимо да својим ауторитетом учините све што је у вашој могућности да се изнађу рјешења за подршку нашем клубу, као што сте то и до сада у више наврата радили, да не би дошли у ситуацију неиграња европских такмичења - истакли су у саопштењу Леотара.

Савез уз клубове

Рукометни савез Републике Српске даје пуну подршку рукометном клубу Борац “м:тел” након што су се суочили са финансијским проблемом.

- Овом приликом молимо Владу Републике Српске и град Бањалуку да што хитније реагују и да обезбиједе потребну финансијску подршку РК Борац “м:тел” који је локомотива овог спорта. Клуб који у својој витрини, између осталог, има два европска трофеја - Куп шампиона и ИХФ куп, заслужује много већу пажњу и још једном молим надлежне институције да што прије помогну клубу у рјешавању лоше финансијске ситуације како би биле измирене обавезе - наводи се у савезу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана