Све спремно за "операцију Катар": Ово је убрзани програм Орлова од окупљања до Бразила

ГС
Foto: Архива

Орлови приводе крају клупске обавезе, послије чега ће се окупити у Старој Пазови.

Нема више дугих припрема, умора послије сезоне, играчи "свјежи" долазе усред сезоне на окупљање и сви се надамо да ће то донијети резултат Орловима. Много пута до сада су мјесечне припреме знале да испразне и измрцваре репрезентативце, није далеко од истине био ни Дејан Савићевић недавно, када је рекао да ово може бити пун погодак за наш менталитет.

На Пиксију и Орловима је да то потврде, брзо ће се послије окупљања "лансирати" на арапско поднебље. Чека се само списак Драгана Стојковића са 26 одабраних, који највјероватније неће бити објављен прије петка, а најизвјесније је да ће бити објелодањен у "пет до 12", посљедњег дана у року за то, 14. новембра.

Свакако ће сви играчи бити унапријед обавјештени јер се баш 14. новембра планира окупљање у Старој Пазови, а дан касније се иде у Бахреин.

Ту ће се играти меч против домаће селекције 18. новембра од 17.00 по нашем времену. Биће то практично утакмица "аклиматизације", пред оно главно, почетак Мундијала. Орлови дан касније иду у Доху која је удаљена само 150 километара од Манаме, већ 24. новембра Србија игра против Бразила од 20.00, а четири дана касније ривал је Камерун од 11.00.

За крај, очекује се расплет групе против Швајцараца, 2. децембра од 20.00. Сада слиједи само ишчекивање списка, само је пет селекција објавило ко иде у Катар.
 

Револуција са списком

Селектори репрезентација које играју на Свјетском првенству су имали обавезу да предајушири списак фудбалера које ће водити на Мундијал до петка 21. октобра, а тај списак је морао имати минимално 35, максимално 55 играча. Рок за коначан списак је 14. новембар (20 часова) и на њему ће бити укупно 26 фудбалера, а поједини национални тимови су већ објавили спискове.

Занимљиво је да је управо селектор Србије недавно био један од зачетника идеје да на првенство репрезентације умјесто 23, воде 26 играча, што су у кровној фудбалској организацији са задовољством прихватили. Нису селектори били у обавези да објављују имена са ширег прелиминарног списка, само је било битно да се то достави ФИФА.

Сада се очекује и коначни пресјек, послије дешавања у ФСС у којима још није изабран предсједник. Чак и док су трајале тензије у Старој Пазови, Пикси је у шали питао новинаре "да ли хоће списак", а извјесно је да ће се на то још мало сачекати, пише Спортал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана