Швајцарцу понуђено да купи Челси: Абрамович хоће да се што прије ријеши клуба

ГС
Foto: Агенције

Швајцарски милијардер Хансјерг Вајс добио је понуду да купи акције Челсија.

Овај бизнисмен, који је богатство стекао у медицинској индустрији, открио је за Блик да је њему, заједно са још шесторицом бизнисмена, понуђено да постане власник лондонског клуба

С друге стране, у Челсију имају и план Б и Роман Абрамович се нада да би неки амерички тајкун могао да купи клуб за 3,6 милијарди евра.

Роман Абрамович се протеклих дана, због дешавања у вези са Украјином и Русијом, повукао са чела клуба, а Вајс каже да је сасвим извесно да руски олигарх планира да што је пре могуће прода "плавце".

Ипак, цијена која премашује дви милијарде евра, за сада одбија Вајса и друге заинтересоване, али у случају да падне, није искључено да бу реаговали.

Вајс је рекао да он помно проучава понуду.

"Абрамович покушава да прода све своје виле у Енглеској и такође жели да се што је пре могуће реши Челсија. Ја и још три особе добили смо понуду у уторак од Челсија да откупимо клуб од Абрамовича. Морам сада да чекам четири до пет дана. Абрамович тренутно тражи превише. Знате, Челси му дугује 2,4 милијарде евра, али они немају тај новац. Већ данас не знамо која је стварна цена", рекао је Вајс.

Његово богатство се процjењује на преко четири милијарде евра, а велики новац зарадио је правећи специјалне импланте који служе за зарастање костију код прелома.

Абрамович је планирао да клуб остави на бригу Челсијевној добротворној организацији, али је неколико људи из те групе изразило забринутост због техничких нејасноћа око управљања клубом.

Они ће инсистирати на гаранцији осигурања од штете пре него што пристану да преузму контролу клуба.

Желе да добију уверење да неће сносити било какве финансијске последице које се могу појавити као део претходних акција управе.

Све се то наравно може избећи уколико Челси буде продат, али то ће пре свега зависити од тога да ли су потенцијални купци спремни да плате високу цијену.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана