Сутра почиње Европско првенство за рукометаше, Србија игра у петак са Исландом

Танјуг
Сутра почиње Европско првенство за рукометаше, Србија игра у петак са Исландом

ДИЗЕЛДОРФ - Европско првенство за рукометаше почиње сутра у Њемачкој, а континентални шампионат отвориће меч првог кола у групи А између Француске и Северне Македоније, који ће бити одигран од 18 сати у "Меркул Шпил арени" у Дизелдорфу.

. У другом мечу првог кола групе А сутра од 20.45 часова ће играти Њемачка и Швајцарска. Немачки медији наводе да би први дан ЕП могао да уђе у историју, пошто се очекује да буде постављен нови рекорд по броју гледалаца на једном рукометном мечу.

Прве двИЈе утакмице на ЕП биће одигране на фудбалском стадиону у Дизелдорфу, који је преуређен за рукометне мечеве. Њемачки медији тврде да се очекује око 53.000 навијача на мечевима у Дизелдорфу. Мечеви другог и трећег кола у групи А биће потом одиграни у Берлину. У групи Б се налазе Шпанија, Аустрија, Хрватска и Румунија. Мечеви ове групе биће одиграни у Манхајму. Рукометаши Србије се налазе у групи Ц у Минхену заједно са селекцијама Исланда, Мађарске и Црне Горе.

Србија ће први меч на ЕП одиграти у петак, 12. јануара од 18 сати са Исландом. Србија ће се два дана касније од 20.30 сати састати са Мађарском, а последњи ривал изабраницима Тонија Ђероне биће Црна Гора 16. јануара од 18 часова.

Србија је на ЕП 2022. године освојила 14. место. Србија као самостална држава освојила је само једну медаљу у историји ЕП и то 2012. на континенталном шампионату у Београду. Србија је тада у финалу поражена од Данске резултатом 21:19. Мечеви групе Д биће одиграни у Берлину, а у овој групи се налазе Норвешка, Словенија, Пољска и Фарска Острва.

У групи Е (Манхајм) се налазе Шведска, Холандија, БиХ и Грузија, док ће у групи Ф (Берлин) бити Данска, Португалија, Чешка и Грчка. Пласман у другу фазу ЕП избориће по две најбоље пласиране селекције из сваке групе. Друга фаза ЕП биће одиграна у Келну и Хамбургу.

Финале и меч за треће мЈесто су на програму 28. јануара у Келну. Титулу европског шампиона брани селекција Шведске, која је прије двике године у финалу побједила Шпанију 27:26.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана