Сутјеска задржала комплетан играчки кадар: Са старим снагама према врху табеле

Синиша Котараш
Сутјеска задржала комплетан играчки кадар: Са старим снагама према врху табеле

ФОЧА- Највеће појачање за екипу Сутјеске у зимском прелазном року јесте тај што смо успјели да задржимо на окупу комплетан тим који је јесенас пружио и више него квалитетне партије, истакао је шеф стручног штаба прволигаша из Фоче, Миљан Радановић.

Према његовим ријечима, чињеница да нико није отишао увелико је олакшала рад на припремама за наставак Прве лиге Републике Српске.

- Избјегли смо оно почетно упознавање и договарање екипе, па смо имали много више времена да се посветимо уигравању тима за прољећна искушења. То се лијепо видјело већ у првој контролној утакмици против федералног друголигаша Рудара из Брезе коју смо ријешили у своју корист са убједљивих 4:0, са по два поготка Николе Мојовића и Бошка Радовића. Могу да будем потпуно задовољан оним што је екипа приказала и вјерујем да ћемо у наставку бити још бољи - рекао је Радановић.

Што се тиче појачања, Фочаке је појачао само дојучерашњи штопер Леотара, искусни Игор Атељевић. 

- Са њим смо појачали конкуренцију у задњој линији и то је све за сада. Немамо намјеру да ангажујемо још нека појачања мада, никада се не зна шта може да се догоди за пар дана или седмица - поручио је стратег Сутјеске.

Фочаци су у јесењем дијелу Прве лиге Републике Српске показали да посједују квалитет за једно од мјеста у самом врху табеле, што им је донијело пласман на четврту позицију са 31 освојеним бодом, пет мање од лидера Крупе.

- Наше четврто мјесто у клубу означено је као успјех, а жеља нам је да задржимо ту позицију и, евентуално, направимо корак или два према врху. Сутјеска нема неке шампионске амбиције, али ако нам се отвори шанса за прво мјесто, вјерујем да ћемо знати да је искористимо - поручио је Радановић.

Говорећи о фаворитима за шампионску титулу и пласман у Премијер лигу Радановић је посебно издвојио јесењег првака, Крупу.

- Моје мишљење је да Крупа има најбољу екипу и вјерујем да је најближа освајању првог мјеста. Истовремено, Слобода ми је са посљедњим појачањима прилична непознаница и тек треба да видимо колико су у ствари јаки. У Добоју су наставили да раде добар посао и тренер Зоран Ћургуз је добио одлична појачања. Свакако да ће се међу њима водити највећа борба, а ми смо ту да им засметамо и покушамо да некоме помрсимо рачуне - додао је Радановић.

Још четири контроле

Стручни штаб Сутјеске планирао је, након меча са Рударом из Брезе (4:0), одигравање још четири контролна сусрета.

- Први од њих предвиђен је за 13. фебруар када ћемо у Требињу одмјерити снаге са Слободом из Новог Града. Три дана касније у Источној Илиџи ћемо одиграти утакмицу са Фамосом, а за 19. је планиран меч са Стакорином у Фочи. “Генералка” пред почетак прољећног дијела првенства заказана је за 26. фебруар, а ривал ће нам бити федерални прволигаш Радник из Хаџића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана