Сусрет Далића и Пиксија у Дохи: Не бих волио Србију у групи

Танјуг
Foto: Mozzart Sport

ДОХА- Не бих волио Србију у групи на Мундијалу. Не зато што не волим Србију, већ зато што имате одличан тим. Србија је опасна репрезентација”, рекао је селектор Хрватске Златко Далић.

Стратег актуелних вицешампиона свијета имао је у Дохи срдачан сусрет са селектором Србије Драганом Стојковићем Пиксијем, одао му је признање на свему што је у посљедњих годину дана урадио са српским националним тимом, а посебно на импресивној побједи у Португалу.

"Оно што је Србија урадила у Лисабону заслужује сваку похвалу. Његовим доласком на мјесто селектора промијенило се пуно тога у вашој репрезентацији и сада сте тврд орах за све ривале. Не вјерујем да ће било која велика репрезентација бити срећна уколико извуче Србију у групи. Слична је ситуација као са Хрватском, имате пуно квалитетних играча који играју у добрим клубовима. Пикси је то лијепо посложио и сада дефинитивно дјелујете као тим. Побиједити Португал на гостујућем терену голом у 90. минуту, својствено је само озбиљним репрезентацијама. Рекао сам и пред ону утакмицу у плеј-офу за Европско првенство да бих више волио Шкотску за противника. Чисто из фудбалских разлога, ништа друго. Лакше ми је са Шкотима, него са Србима. И видјело се у Глазгову да сам био у праву. Шкотску смо лако отписали са Европског првенства, а са Србијом би било далеко теже”, изјавио је Далић за сајт ФСС.

Он је додао и да би волио да избјегне Француску у групи, а искористио је прилику и да се присјети прошлих времена, у вријеме када су Пикси и он били играчи и посебно је апострофирао мајсторство асова какви су били Пикси, Роберт Просинечки и Дејан Савићевић.

Жријеб за Мундијал у Катару одржава се сутра у Дохи од 18 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана