Стратег Крупе Владимир Илић најмлађи тренер у Првој лиги РС: Потпуно нови тим “кликнуо” за трен

Синиша Котараш
Стратег Крупе Владимир Илић најмлађи тренер у Првој лиги РС: Потпуно нови тим “кликнуо” за трен

БАЊАЛУКА - Лидер на табели Прве лиге Српске екипа Крупе по много чему се у јесењој полусезони налазила у жижи јавности. Прво су након иступања из Премијер лиге дали исписнице комплетном тиму, потом формирали нови, а онда нанизали девет побједа. И све то са најмлађим шефом стручног штаба у историји лиге, двадесеттрогодишњим Владимиром Илићем.

Према његовим ријечима, промјену тима је налагала тадашња ситуација у клубу, а све остало је онда дошло само по себи.

- Па, не дешава се често да оду сви играчи. Ми смо силом прилика морали  некима да се захвалимо, а да са некима споразумно раскинемо сарадњу. Уз то, вратили смо у Крупу неколико младих фудбалера који су били на позајмицама у другим срединама, те садашњег капитена Немању Видовића из Текстилца. Нову екипу смо циљано састављали од играча са највише 23 године и тај тим је, уз неколико искуснијих фудбалера попут Видовића и Милоша Перовића “кликнуо” и кренуо у серију побједа. Међутим, ни тада нисмо полетјели, били смо свјесни да ће низу доћи крај, што се на крају и десило, али смо се издигли и ето нас опет ту гдје смо и били од самог почетка - нагласио је Илић у разговору за “Глас Српске”.

Оно што је за овај клуб из кањона Врбаса најважније, јесте да омладински погон и даље ради на најбољи могући начин.

- Нисмо дозволили да било какви проблеми утичу на рад омладинске школе, па су наши јуниори тренутно други на табели Премијер лиге, и ту имамо амбиције за висок пласман. Пионири и предпионири се такмиче у квалитетној лиги РС и настојимо да будемо што бољи, јер је то будућност Крупе - истакао је Илић.

Стратег Крупе тренутно посједује “А” лиценцу, али не намјерава да запостави едукацију.

- Свакако да ми је план да наставим са школовањем и сљедећи корак је “профи” лиценца. Желим да идем корак по корак и за сада све иде како треба. Имам апсолутну подршку клуба, играчи ме у потпуности поштују и у таквим околностима заиста није тешко радити. И морам да истакнем како је Крупа, без лажне скромности, један од најорганизованијих клубова у регији - поручио је Илић.

 Без калкулација

За дефинитивну потврду титуле јесењег шампиона РС фудбалерима Крупе потребан је бар бод из суботњег меча против Жељезничар Спорт тима који играју на свом стадиону.

- Нисмо екипа која се бави калкулацијама, нисмо то до сада радили па нећемо ни сада. Свакако да ћемо настојати да против Жељезничара освојимо сва три бода, поготово што играмо на свом терену на којем смо увијек фаворити. Са друге стране, Бањалучани имају млад и сјајан тим који нипошто не смијемо да потцијенимо, поготово што имамо такво искуство са њима. Ипак, сви ми се надамо да ћемо презимити на првом мјесто, јер смо то, играма ове јесени, и заслужили - категоричан је Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана