Странци збуњени: Сви Срби се презивају на –ић осим Гудеља

ГС
Foto: Архива

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси објавио је списак од 26 играча које ће водити на Светско првенство у Катару.

Овај списак, како то обично и бива, одмах је постао предмет анализе у Србији, а општи утисак је да навијачи, за разлику од претходних окупљања, немају превише замјерки на селекторов избор.

Са друге стране, странци који помно прате дешавања у вези са Катаром и националним тимовима који ће наступити на Мундијалу наишли су и на састав Србије који их је добро "испровоцирао" и натјерао на размишљање.

Тако, осим коментара о јачини састава, "јакој средини терена" и "страшном нападу", странце "жуља" и "ИЋ" у презимену свих, осим једног фудбалера. Наиме, на друштвеним мрежама, навијачи коментаришу да се сви фудбалери Србије, осим Немање Гудеља, презивају "на исти начин", што им по свему судећи није најјасније.

Тако, неки се питају зашто је то тако, док већина коментарише управо Гудеља. Тако, за наше појмове, се могу прочитати смијешни коментари, од тога да је "варалица и лажљивац", неки сматрају да је он, ипак, Словенац, а има и оних паметнијих који кажу да је "Гудељу "деда био Србин"

Било како било, већин је сагласна у томе да је Србија фаворит из сјенке и да би нападачи попут Влаховића и Митровића били радо виђени међу бројним селекцијама које ће наступити у Катару, преноси Телеграф.

Србија се налази у Групи са Бразилом, Швајцарском и Камеруном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана