Стоп за Билбију кључ успјеха фудбалера Радника

Дарко Пашагић
Стоп за Билбију кључ успјеха фудбалера Радника

БИЈЕЉИНА - Послије толико очекиване побједе над Посушјем фудбалери Радника у премијерном сусрету 21. кола вечерас од 18 часова гостују у Мостару, гдје ће потпуно растерећени покушати други пут ове сезоне да изненаде Зрињски.

У првом дијелу сезоне, у 10. колу, Бијељинци су нанијели једини пораз јесењем шампиону и послије тога најбољи стријелац лиге Немања Билбија нанизао је десет утакмица у којима је погађао противнички гол. Зрињском је јесенас пресудио дефанзивац Бојан Батар, који је погодио мрежу већ у седмом минуту.

- Био је то сигурно један од најљепших тренутака у досадашњој каријери, али од старе славе се ни живи, већ од онога што је пред нама. Оно што смо морали урадили смо против Посушја, када смо савладали директног ривала у борби за опстанак. Сада идемо растерећено у Мостар, гдје нас чека најбоља екипа и неумољиви Билбија, који од пораза против нас немилосрдно тресе мреже. Ако га опет зауставимо, веома смо близу позитивног резултата - рекао је Батар.

Тај пораз сигурно ће фудбалерима Зрињског бити додатни мотив да се пуном мјером реванширају Бијељинцима. Свјестан је тога и шеф стручног штаба Радника Велибор Ђурић, који је као играч шест и по година носио дрес Мостараца.

- За Зрињски ме вежу можда и најљепше године у каријери и увијек сам и као играч других клубова дочекан са аплаузом и надам се да ће тако бити и сада, када сам први пут у улози тренера. Што се тиче утакмице, једноставно немамо шта да изгубимо на стадиону “Под Бијелим бријегом”. Од играча тражим једино да пруже максимум на терену против најбоље екипе у лиги, која сигурно жели да нам се освети за једини пораз ове сезоне - нагласио је Ђурић.

У односу на премијерни прољећни сусрет против Посушја Бијељинци ће бити играчки јачи.

- Наши нови играчи Иван Ђорић и Алекса Урошевић добили су сертификат и биће у комбинацији, док је Предраг Ристановић одрадио жуте картоне. Од раније су ван строја повријеђени Фарук Гогић и Кенан Шарић, док Јован Благојевић има три жута картона, али и без тога не би био у комбинацији, јер се жали на повреду - додао је Ђурић.

Остали парови

У осталим сусретима 21. кола Премијер лиге БиХ снаге ће одмјерити, субота: Рудар Приједор - Леотар (13 часова), Жељезничар - Сарајево (17), недјеља: Посушје - Слобода (13), Борац - Вележ (15), понедјељак: Тузла сити - Широки Бријег (15 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана