Стонотениски клуб из Бијељине чувен по талентима и солидарности

Mozzart
Foto: Mozzart

Игра на хуманост је важнија од свих резултата. Стонотениски клуб Радник из Бијељине чувен је по талентима које је изњедрио, али и по хуманој мисији.

Осим што имају тридесетак чланова свих узрасних категорија од 7 до 55 година старости, повремено организују и хуманитарне турнире у клубу и секције за дјецу са посебним потребама. У својим редовима имају и особу са инвалидитетом која тренира са њима, а подршку су добили од друштвено одговорне компаније Mozzart, у виду донације опреме.

Овај клуб основан је 2011. године, а формирао је све селекције – од кадета до сениора. Такмиче се на нивоу Републике Српске појединачно и екипно, као и на нивоу БИХ. У најмлађим кадетима имају првог на листи, Немању Зарубицу, а својевремено је боје Радника бранио Петар Благојевић који је играо неко вријеме и у репрезентацији.

"На нивоу РС освајали смо појединачно и екипно прва три мјеста, а амбиција нам је да се пласирамо у Премијер лигу БиХ. Ове године сениори су завршили на другом мјесту Прве лиге РС као вицепрваци, иза Борца из Бањалуке"- каже Саша Савковић, тренер СТК Радник Бијељина.

Жеља им је да остваре већи буџет од града Бијељине који их сада подржава и да наставе да аплицирају на пројекте.

"Клуб на почетку не наплаћује чланарине, док се дјеца адаптирају и одлуче бавити овим спортом. Помажу нам љубитељи спорта, а много нам значи подршка друштвено одговорне компаније Mozzart. Ово је први пут за 11 година рада клуба да смо набавили робот који избацује лоптице и сада имамо комплетну опрему. На томе смо веома захвални", закључује Савковић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана