Стонотенисери Бањалуке имали веома успјешну годину: Европски дерби украс на јесењој круни

 Дарко Пашагић
Стонотенисери Бањалуке имали веома успјешну годину: Европски дерби украс на јесењој круни

БАЊАЛУКА - Годину на измаку чланови Стонотениског клуба Бањалука памтиће само по добром, јер је била једна од најуспјешнијих од постанка овог спортског колектива 1996. године.

Послије првог дијела сезоне Премијер лиге БиХ Бањалучани су убједљиво први са свих 11 побједа, а осим освајања јесење титуле имали су и деби на европској сцени.

-  Наша млада и талентована екипа је направила историјски резултат освајањем титуле јесењег првака у Премијер лиги БиХ без изгубљеног меча са омјером 11:0. Издвојили смо се на врху табеле са четири бода предности у односу на најближе пратиоце и највеће ривале за титулу зеничку Младост и Мостар. Надам се да ћемо успјети и у наставку сезоне да наставимо у истом ритму и  остваримо зацртане планове - нагласио је предсједник и тренер Бањалуке Омер Мујичић.

Сви су поносни што је комплетна прва екипа изданак клупске школе стоног тениса.

- Послије двије године проведене у иностранству у клуб су се вратили тренутно најбољи играчи у БиХ, браћа Лука и Никола Михаиловић. Њих двојица заједно са са браћом Емиром и Анесом Мујичићем, те Павлом Пузигаћом постали су екипа која је ове јесени била без премца - додао је Мујичић.

Крајем новембра Бањалучани су наступили на Европа трофеј Купу у Беочину.

- Било је то наш европски деби и слободно се може рећи да нисмо били лоши на премијери. У конкуренцији десет клубова освојили смо седмо мјесто са двије побједе и три пораза. У групи смо били четврти од пет клубова са једним тријумфом и три неуспјеха, а онда смо забиљежили побједу у мечу за седмо мјесто - истакао је члан Управног одбора и један од тренера у клубу Денис Баришић.

Планови клуба за 2023. су више него амбициозни и сви се надају да ће бити спроведени у дјело.

- Само смо једном билу учесници плеј-офа и тада смо прије три сезоне заузели четврто мјесто. Сада смо веома близу да поновимо тај успјех, али сада имамо далеко веће циљеве. Желимо прво да се пласирамо у финале плеј-офа, а потом и да освојимо титулу, али и будемо најбољи у Купу БиХ. Уколико у томе успијемо биће то историјски пехари на овом нивоу за наш клуб, али и наш град чије име са поносом носимо на дресовима - додао је Баришић.

Школа

Запажене резултате постижу и млађе клупске селекције за које наступају полазници школе стоног тениса.

- Имамо тридесетак полазника свих узраста од шест до 18 година и неки од њих су се већ окитили медаљама на појединачним и екипним првенствима Републике Српске и БиХ за млађе старосне категорије - нагласио је члан Управног одбора и један од тренера Стонотениског клуба Бањалука Денис Баришић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана