Столица: Директан пласман у Лигу шампиона нам је велики мотив

Танјуг
Foto: MN press

БЕОГРАД- Тренер Партизана Илија Столица изјавио је данас да ће директан пласман у Лигу шампиона бити највећи мотив црно-бијелима у новој сезони Суперлиге.

Да би дошли до поменутог циља црно-бијели ће морати да прекину петогодишњу доминацију вјечитог ривала Црвене звезде домаћим фудбалом.

Црно-бијели шампионат, који прваку гарантује мјесто у елитном такмичењу и самим тим најмање 20 милиона евра новчане награде, отварају сутра (20.00) гостовањем Јавору у Ивањици.

"Што се тензије у српском фудбалу тиче, мислим да је она на јако високом нивоу из погрешних побуда и разлога. Директан пласман у Лигу шампиона је велики мотив за нас. Ми ћемо имати два представника, једног директно, другог у квалификацијама. Укупно пет клубова у Европи. Тензије треба држати у оквирима спорта, ми овде одлазимо у екстрем, пробаћемо да утичемо на то да се то унормали", изјавио је Столица на конференцији за медије у Хумској.

Пред дуел у Ивањици тренер црно-бијелих неће моћи да рачуна на Немању Јовића који се још опоравља од повреде и на искусног Љубомира Фејсу који има проблема са вирусом.

"Касни долазак играча на припреме узроковао је да неке играче префорсирамо и да их ставимо у позицију да играју велики број минута у моментима када то није било адекватно за њих. Радује повратак Зђелара. Љуба Фејса већ неколико дана има вирус и он је недоступан за ову утакмицу. Повреда Јовића је на више недеља и он неће моћи да буде присутан. Није за очекивати да Дијабате буде у конкуренцији за тим", рекао је Столица.

Стратег "парног ваљка" дао је потврдан одговор на директно питање да ли његов тим има квалитет да парира Црвеној звезди или је надмаши.

"Сматрам да да, можемо да парирамо Црвеној звезди и будемо бољи од ње. Никоме неће бити лако када само помисли да треба да игра са Партизаном. "Парни ваљак" никоме неће бити лак залогај", рекао је некадашњи тренер Вождовца и Олимпије.

Осврнуо се Столица и на продају младог центарфора Марка Миловановића који је појачао Алмерију за 3,5 милиона евра и бонусе.

"Сваком тренеру је жао кад губи квалитетног играча. То је природа посла и то је код нас неминовност. Партизан да би опстајао мора да промовише и продаје младе играче. Финансијски је била озбиљна понуда и Партизан мора да реагује. Жал је да та деца не покажу и на самом терену какав је њихов квалитет у дресу Партизана. Европа и продаја играча су два извора прихода Партизана. А поред тога морамо да правимо резултат", закључио је тренер Партизана.

Нова сезона фудбалске Суперлиге Србије стартује дуелом између Вождовца и Новог Пазара који је на програму касније данас, а сутра се од 20 часова састају: Јавор - Партизан, Младост (Л) - Спартак и Чукарички - ТСЦ.

Петоструки узастопни шампион Србије Црвена звезда у недјељу ће од 20 часова угостити Раднички из Ниша, а у истом термину састају се Радник - Младост ГАТ и Војводина - Напредак.

Прво коло у понедјељак затварају Колубара и Раднички из Крагујевца (20.00)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана