Стојковић: Против Словеније идемо на побједу

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Селектор Србије Драган Стојковић Пикси изјавио је, пред утакмицу другог кола Групе 4 Б лиге УЕФА Лиге нација против Словеније, да ће његов тим ићи на побједу кроз нападачку игру.

У сутрашњи дуел на стадиону "Рајко Митић", који је заказан за 20.45 часова, Србија и Словенија улазе послије неуспеха у првом колу.

"Орлови" су поражени у Београду од Норвешке (0:1), док су Словенци у Љубљани изгубили од Шведске (0:2).

"После лошег старта тражите могућност да се поврати самопоуздање, а то доноси само победа. Једна од опција је и да играмо са два класична нападача. Видећемо како ће играчи реаговати. Уигравали смо формацију и са једним и са два нападача. Желимо победу уз сво поштовање према Словенији", рекао је Стојковић на конференцији за медије одржаној у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Селектор фудбалера Србије  истакао је да има разумијевања за умор играча послије напорне сезоне у клубовима.

"Модел игре у другом полувремену против Норвешке бисмо морали да покажемо против Словеније. На играчима је да пронађу мотив и последњи атом снаге, да дају све од себе. Словенија зна да игра, то морамо озбиљно да схватимо. Овај период морамо да прихватимо и овакав програм са четири утакмице у 10 дана. Играчи нису на стопостотном нивоу физички. Покушаћемо да освежимо тим, покушаћемо са новим именима да дођемо до доброг резултата, а то је победа", изјавио је Пикси.

Од распада СФРЈ фудбалска селекција Србије никад није побиједила Словенију.

Стојковић се подсјетио дуела на Европском првенству 2000. године, на ком је и сам био актер, у ком је Југославија стигла предност Словенаца од 3:0 и дошла до ремија - 3:3.

"Та утакмица против Словеније на Европском првенству 2000. године била је једна од најлепших и најзанимљивијих. Податак да нисмо никад победили Словенију је такав какав је, али све се мења. Играмо на нашем стадиону и битно нам је да упишемо три бода. Традиције и постоје да би се рушиле", истакао је селектор "Орлова".

Стојковић се осврнуо на слабу посјету на стадиону "Рајко Митић" против Норвешке и истакао да поштује сваког навијача који долази да бодри национални тим.

"Да је један човек дошао на стадион, ја бих му се захвалио на подршци. Кад видите те неке слике из Глазгова, Будимпеште, Копенхагена, Осијека, осећате се помало празно. Не можемо ми да терамо људе, да дође 45 хиљада. Колико год да их дође, морамо да их поштујемо и да дамо све од себе. Волели бисмо да је стадион пун и да имамо ветар у леђа, али добро. Свако има право избора. На нама је да се боримо, да трчимо, да изгарамо да се жртвујемо и верујемо да ће то неко наградити", изјавио је Стојковић.

Репрезентативац Србије и нови фудбалер Бенфике Михаило Ристић поручио је да пораз од Норвешке у првом колу није оставио трага на екипи.

"Пораз није утицао на екипу и на наш тимски дух. Фокус је сада на Словенији. Ако будемо на 100 одсто могућности, не верујем да ће бити проблема. Ја сам овде у служби репрезентације. Играмо одличан фудбал, леп за око и који је нападачки", рекао је Ристић.

Послије сутрашњег меча против Словеније фудбалери Србије гостоваће Шведској 9. јуна, а затим у Словенији 12. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана