Стојковић пред Мађарску: Респект и најозбиљнији приступ

rtrs
Foto: rts

Резултат не представља притисак, али у сваком случају утакмица је важна. Ривал заслужује респект, припремамо се најозбиљније јер другачије не може, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси уочи сутрашње пријатељске утакмице против Мађарске.

- Приступамо најозбиљније и тако се спремамо, јуче у току дана и синоћ смо имали видео анализу екипе Мађарске јер сам желио да моји играчи на најбољи могући начин припреме себе за оно што их очекује сутра у Будимпешти - изјавио је Стојковић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Он се подсјетио дуела са Мађарима у плеј-офу за одлазак на Мундијал у Француској и побједе од 7:1 у Будимпешти.

- Схватили смо их преозбиљно. То је било прије 25 година. Сјећам се свих детаља на утакмици. Србија, односно Југославија имала је тада одличне играче и заслужено отишла на Свјетско првенство - додао је селектор Србије.

Мађарска је фудбалска земља, сила још из времена Пушкаша, Кочиша, данас ми је драго да видим нову Мађарску, како на терену, тако у инфраструктури, навијао сам за њих прошле године на Европском шампионату, навео је Пикси.

Селектор је открио да сем Душана Влаховића, готово извјесно неће играти ни Никола Миленковић, који има проблем са задњом ложом, али ће путовати у Будимпешту.

На питање мађарских новинара како је за кратко вријеме од Србије успио да створи јаку репрезентацију, Стојковић је рекао:

- Кључ свега је то што смо за кратко вријеме успјели да промијенимо менталитет, у смислу да играчи вјерују у оно што раде. Вјерују у инструкције и у оно што се тражи од њих. Успјели смо. Како смо успјели за тако кратко вријеме, људи ће причати о томе и тражити разлоге. На истом смо путу, имамо исте циљеве. Дубоко вјерујем у играче, њихове квалитете, фудбалске и људске. Они вјерују и мени. Тај спој је добитна комбинација. Успјех промјене менталитета је један од најважнијих сегеманата - истакао је Стојковић.

Утакмица између Мађарске и Србије игра се сутра од 19.30 на "Пушкаш Арени" у Будимпешти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана