Стојановић: Кроз кикбокс се може много научити о животу

Срна
Foto: Срна

МОДРИЧА - Кикбоксер Невен Стојановић, вицешампион свијета у јуниорској категорији и вишеструки шампион БиХ, истакао је да се кроз спорт пуно тога може да научи, а да је он кикбокс заволио кроз поразе.

”Од малих ногу гајио сам жељу за борилачким спортовима, посебно је привлачна борба када је тешко, сам си и мораш пронаћи начин да се извучеш. Кикбокс сам заволио кроз поразе”, рекао је Стојановић.

Према његовим ријечима, кикбокс је спорт у коме су потребни ред, рад и дисциплина.

“Пуно можемо научити кроз овај спорт. Спорт се не односи само на борбу у рингу, него и у животу помаже да будемо јачи. Иако људи мисле да је ово насилнички спорт, варају се, ово је спорт који може да допринесе животној борби”, каже Стојановић.

Како каже, било је доста падова, прва четири меча били су порази због чега је размишљао да одустане.

“Долази пети меч и моја прва побједа, која је била пресудна”, истакао је Стојановић.

Стојановић је члан Кикбокс клуба “Гвардија” Модрича који води Саша Живковић, бивши шампион Републике Српске и СР Југославије.

“Мој циљ у кикбоксу је да се окитим златом са сениорског првенства свијета и да пратим кораке мог тренера Саше Живковића који је најзаслужнији за моје успјехе”, навео је Стојановић.

Он је посебно издвојио улазак у тим БиХ, сребро са првенства свијета које је освојио као јуниор и два сениорска европска купа освојена прошле године, као и титулу најбољег спортисте општине Модриче 2023. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана