Стиже година Борца!

Дејан Кондић
Стиже година Борца!

БАЊАЛУКА - Одбојкашице и одбојкаши Борца заједничким дружењем ставили су тачку на транзициону годину када су у питању обје секције.

У мушком клубу након сезоне у којој је први пут изборен пласман у Европу дошло је до смјене генерација, док су даме у премијерном наступу испале из Премијер лиге, али су стекле непроцјењиво искуство, на чијим крилима грабе ка повратку у елиту. Први човјек мушког и алфа и омега женског клуба Александар Дакић истиче да је пред клубом година у којој очекује пуну афирмацију играча обје екипе.

- Сви у Борцу очекујемо велике ствари од ових момака и дјевојака. Мислим да ћемо сљедеће године направити велики резултат. Даме су на најбољем путу да изборе повратак у елиту. Мислим да смо најквалитетнија екипа у лиги и да ћемо остварити тај резултат. Када су момци у питању, екипа је доста подмлађена, циљ је опстанак у Премијер лиги. Млада су екипа и мислим да ће тек у наредној сезони почети да беру плодове свог рада и да ће израсти у један одличан тим, можда и бољи од оног који је изборио пласман у Европу - рекао је Дакић.

Са првим човјеком клуба сагласан је и шеф стручног штаба одбојкаша Мишо Марјановић.

- У сезону смо ушли са комплетно новом екипом. Остала су само четворица момака из прошле сезоне. Нама треба времена да проиграмо. Ова година јесте најтежа, циљ је опстанак. Лично, очекујем да тек у другој половини наредне године моји момци покажу пуни потенцијал. Расту, уче, тренирају, слушају, што је најбитније. Надам се да ће нас и “градски оци” мало погледати и промијенити однос према клубу, односно расподјели термина за тренинге, јер није лако радити скоро сваки дан од 22 часа - навео је Марјановић.

Тренер Борчевих одбојкашица Душан Кузмановић створио је машину која меље ривале у Првој лиги Републике Српске.

- Мислим да моја екипа заслужује експресан повратак у Премијер лигу и то ћемо и урадити. Бићемо још јачи и бољи. Надам се да ће све бањалучке екипе опстати у елити и да ћемо наредне године имати три премијерлигаша - нагласио је Кузмановић.

Хвала спонзорима

Крајем јануара, односно почетком фебруара настављају се такмичења у Премијер лиги за одбојкаше, односно Првој лиги Републике Српске за одбојкашице.

- Екипе ће бити спремне за предстојеће изазове. Хвала и нашим пријатељима, односно спонзорима који су нам помогли да обје екипе имају максималне услове за рад - подвукао је Дакић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана